Svarstote, kokį skanumyną paruošti Kalėdoms ir Naujiesiems metams? Galbūt jums tiks šis desertas su mandarinais? Jį paruošti visai nesudėtinga, o ir skonis puikus. Išmėginkite!
Sudėtis
5-6 mandarinai
200 ml nesaldaus jogurto
150 g baltojo šokolado
120 ml grietinės
juodasis šokoladas papuošimui
Gaminimas
Į švarų, sausą dubenį sulaužykite 150 g baltojo šokolado.
Supilkite grietinę, kurios riebumas turėtų būti 20 %.
Dubenį padėkite virš garų vonelės. Dugnas neturėtų liesti vandens. Tirpdykite šokoladą, nuolat maišydami.
Ištirpintą šokoladą su grietine padėkite šiek tiek atvėsti. Per tą laiką nulupkite mandarinus ir išardykite juos skiltelėmis.
Kambario temperatūros jogurtą supilkite į pakankamai atvėsusį šokoladą ir išmaišykite.
Pasiruoškite indus desertui. Jų dugne sudėkite mandarinų skilteles.
Įpilkite šokolado mišinio ir vėl įdėkite mandarinų. Taip sluoksniuokite iki viršaus.
Desertą bent 30 min. padėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami, papuoškite mandarinų skiltelėmis ir juoduoju šokoladu.
Desertas su mandarinais patiks visiems svečiams.