Jei mėgstate „Ferrero Rocher“, būtinai turėtumėte paragauti šio indeliuose paruošto deserto. Daugiasluoksnis skanėstas, puikiai tinkantis vakarėliams ar prie kavos puodelio.
Fantastiškai puikaus skonio desertas pagal receptą iš „YouTube“ kanalo!
Jums reikės:
- 5 vnt. indelių po 175 ml
Pirmajam sluoksniui:
- 75 g šokoladinių sausainių
Antram sluoksniui:
- 250 g plakamos grietinėlės
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 1 šaukšto su kaupu „Nutella“ kremo
Trečiajam sluoksniui:
- 100 g plakamos grietinėlės
- 100 g pieniško šokolado
Ketvirtam sluoksniui:
- 30 g lazdyno riešutų
Penktam sluoksniui:
- 200 g plakamos grietinėlės
- 1 valgomo šaukšto cukraus
- Vanilės esencijos
Papuošimui:
- „Ferrero Rocher“ saldainių rutuliukų
Gaminimo eiga:
- Iš pradžių sausainius sumalkite iki trupinių.
- Sudėkite juos į indelių dugną (šiek tiek trupinių palikite papuošimui).
- Į dubenį įpilkite grietinėlę, cukrų ir „Nutella“ kremą.
- Viską sumaišykite elektriniu plaktuvu.
- Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol pasidarys tirštas kremas, ir sudėkite jį į konditerinį maišelį.
- Išspauskite kremo sluoksnį į indelius ant sausainių masės.
- Į karštą grietinėlę įmaišykite susmulkintą šokoladą.
- Gerai išmaišykite mentele.
- Naudodami konditerinį maišelį, užpildykite plonu šokolado mišiniu dar vieną sluoksnį.
- Įdėkite stiklines į šaldytuvą, kad desertas sustingtų.
- Peiliu sukapotus lazdyno riešutus keptuvėje, ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami kepkite apie 5 minutes.
- Leiskite jiems atvėsti.
- Suberkite juos į deserto indelius ant šokoladinio sluoksnio.
- Į dubenį supilkite grietinėlę, cukrų, vanilės esenciją ir plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos, standžios masės.
- Paskutinis sluoksnis turi būti grietinėlė.
- Galite papuošti sausainių trupiniais, o ant viršaus – „Ferrero Rocher“ saldainių rutuliukais.
- Nepakartojamą kreminį desertą galite patiekti!
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: