Džiovinti burokėliai yra unikalus naminis desertas, kurį užtenka paruošti tik vieną kartą, kad amžinai įsimylėtumėte nepakartojamą skonį.
Mes paruošėme jums italų šefo Antonio Fresa nepakartojamo deserto receptą, kuris ne tik pradžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks reikšmingos naudos jūsų kūnui.
Norint, kad burokėliai būtų kuo skanesni, reikia juos teisingai pasirinkti. Saldžiausi burokėliai visada būna sultingi ir svarūs, jų oda taip pat turėtų būti plona, o jos paviršius turėtų būti lygus.
Norint paruošti 200 g džiovintų burokėlių, jums reikės apie 2 kg šviežių, toks produkto kiekis visiškai užpildys vieną kepimo skardą.
Išsirinkę geriausius burokėlius, kruopščiai juos nuplaukite. Tada suvyniokite kiekvieną burokėlį į foliją ir pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite burokėlius 60–90 minučių ir patikrinkite, ar jie iškepę, dantų krapštuku: jis turėtų laisvai smigti į daržovę.
Atvėsinkite burokėlius, nulupkite ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
Dabar jums reikia dar kartą įkaitinti orkaitę iki 60 laipsnių temperatūros ir į ją pašauti kepimo skardą su burokėlių griežinėliais. Neuždarykite orkaitės durelių iki galo, turite palikti nedidelę tarpą, kad garai išeitų, kitaip jūs negalėsite atsikratyti skysčio pertekliaus.
Burokėliai tokiu būdu turi būti laikomi orkaitėje 6 valandas. Turite įsitikinti, kad burokėliai neišdžiūvo ir nepradėjo degti.
Po šio žingsnio leiskite burokėliams 5 valandas džiūti kambario temperatūroje. Pabaigoje jie turėtų būti sausi ir elastingi.
Jums reikės:
200 g džiovintų burokėlių
1 litro burokėlių sulčių
100 ml vandens
50 ml raudonojo vyno acto
100 ml rafinuoto augalinio aliejaus
1 valgomojo šaukšto cukraus
kelių šakelių šviežių mėtų
100 g juodųjų serbentų
Gaminimas:
Pirmiausia paimkite puodą ir supilkite į jį burokėlių sultis. Į sultis įpilkite acto ir cukraus, tada viską gerai išmaišykite. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir jau ant silpnos ugnies virkite mišinį iki sirupo konsistencijos.
Palikite sirupą atvėsti, ir tuo tarpu nuplaukite serbentus ir mėtų lapelius. Tada serbentus su mėtomis supilkite dubenį ir sutrinkite smulkintuvu, po truputį įmaišydami augalinį aliejų.
Gautą vienalytę masę perpilkite per smulkų sietelį ir sumaišykite su atvėsintu sirupu.
Gautą masę sumaišykite su džiovintais burokėliais santykiu vienas prie vieno ir mišinį padėkite į šaldytuvą bent pusei dienos. Norint, kad burokėliai būtų visiškai prisigėrę sirupo, būtina palikti bent 10–12 valandų.
Desertą galite patiekti su graikiniais riešutais ir šviežiu jogurtu.
Užtikriname, kad tokie gurmaniški burokėliai taps jūsų mėgstamiausiu desertu, jums tereikia išbandyti!
Skanaus!