Home Receptai Desertai Neišmeskite arbūzų žievelės: galite pasigaminti skanų desertą

Neišmeskite arbūzų žievelės: galite pasigaminti skanų desertą

0
Neišmeskite arbūzų žievelės: galite pasigaminti skanų desertą

Arbūzas yra tikras vasaros vaisius, tačiau ar žinojote, kad iš jo žievės galite pasigaminti labai skanią uogienę, kuri primena marmeladą arba arbūzų skonio guminukus?

Jums reikės 1,5 kg arbūzo žievės. Ją supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Tuomet pabarstykite 2 šaukštais sodos, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite per naktį.

Ryte nuplaukite žieveles po tekančiu vandeniu ir perkelkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių.

Į kitą puodą įdėkite 500-800 g cukraus (pagal skonį) ir užpilkite litru vandens. Tuomet sudėkite išvirusias žieveles. Vėl užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį. Virkite tol, kol žievelės taps permatomos, o sirupas sutirštės. Pabaigoje įspauskite pusės citrinos sulčių.

Uogienę sudėkite į švarius bei sausus stiklainius ir mėgaukitės!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].