Arbūzas yra tikras vasaros vaisius, tačiau ar žinojote, kad iš jo žievės galite pasigaminti labai skanią uogienę, kuri primena marmeladą arba arbūzų skonio guminukus?
Jums reikės 1,5 kg arbūzo žievės. Ją supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Tuomet pabarstykite 2 šaukštais sodos, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite per naktį.
Ryte nuplaukite žieveles po tekančiu vandeniu ir perkelkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių.
Į kitą puodą įdėkite 500-800 g cukraus (pagal skonį) ir užpilkite litru vandens. Tuomet sudėkite išvirusias žieveles. Vėl užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį. Virkite tol, kol žievelės taps permatomos, o sirupas sutirštės. Pabaigoje įspauskite pusės citrinos sulčių.
Uogienę sudėkite į švarius bei sausus stiklainius ir mėgaukitės!