Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Neišmeskite arbūzų žievelės: galite pasigaminti skanų desertą

Arbūzas yra tikras vasaros vaisius, tačiau ar žinojote, kad iš jo žievės galite pasigaminti labai skanią uogienę, kuri primena marmeladą arba arbūzų skonio guminukus?

Jums reikės 1,5 kg arbūzo žievės. Ją supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Tuomet pabarstykite 2 šaukštais sodos, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite per naktį.

Ryte nuplaukite žieveles po tekančiu vandeniu ir perkelkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių.

Į kitą puodą įdėkite 500-800 g cukraus (pagal skonį) ir užpilkite litru vandens. Tuomet sudėkite išvirusias žieveles. Vėl užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį. Virkite tol, kol žievelės taps permatomos, o sirupas sutirštės. Pabaigoje įspauskite pusės citrinos sulčių.

Uogienę sudėkite į švarius bei sausus stiklainius ir mėgaukitės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---