Šį desertą paruošti labai lengva. Kur kas sunkiau rasti kokybiškų slyvų ir riešutų. Netoli mano namų yra daržovių ir vaisių parduotuvė, kur visada galiu įsigyti kokybiškų ingredientų desertui. Pirkdama vadovaujuosi kaina – kuo brangiau, tuo geriau. Norėdami paruošti šį patiekalą, turite pasirinkti riešutus be kartumo, o slyvos turi būti saldžios, didelės ir be kauliukų.
Trijų porcijų produktų sąrašas:
- Džiovintos slyvos – 600 gramų;
- Graikiniai riešutai – 300 gramų;
- Grietinė – dvi pakuotės;
- Cukrus arba medus – pagal skonį.
Pirmiausia reikia nuplauti slyvas. Po to jas galite įdaryti graikiniais riešutais. Jei visas riešutas netelpa, jį padalinkite per pusę. Atkreipkite dėmesį į pasirinktas slyvas, pageidautina, kad joje būtų viena įdėjimo skylė. Bet jei rasite slyvas su skylėmis iš abiejų pusių, viskas gerai, riešutas vis tiek ten tilps.
Nuotraukoje parodyta, kaip turėtų atrodyti tinkamai įdarytos slyvos.
Dabar paruoškite kremą. Aš noriu atkreipti jūsų dėmesį į tris jo paruošimo galimybes:
1. Klasikinis receptas, kuriame yra grietinės ir cukraus.
- Dietinis receptas: grietinės derinimas su medumi.
3. Užimtoms namų šeimininkėms galiu pasiūlyti paruoštą kremą, kurio galima įsigyti parduotuvėje.
Mažas paaiškinimas, kaip pasirinkti grietinę. Jei jums labiau patinka mažo riebumo produktas, geriausia rinktis pasterizuotą, nes ji turi reikiamą konsistenciją. Aš visada vartoju 20% riebumo grietinę.
Desertą galima ruošti taurėse arba didelėje vazoje, kaip kadaise tai darydavo mūsų tėvai. Man asmeniškai tai primena mano vaikystę ir gražius prisiminimus. Šį kartą mėgstamą desertą gaminu nedidelėmis porcijomis, nes šiuos Naujuosius metus švęsime tik su vyru.
Dėkite slyvas sluoksniais, kurių kiekvienas turi būti gausiai suteptas kremu. Kremas turi visiškai padengti kiekvieną džiovintą slyvą. Viršų papuoškite smulkintais riešutais.
Prieš patiekiant, desertą reikia palaikyti 24 valandas šaldytuve.
Todėl geriau jį paruošti gruodžio 30 dieną.
Sutirštėjus kremui, jis įsigers į kiekvieną įdarytą slyvą. Deserto skonis yra labai švelnus ir vidutiniškai saldus.
Skanaus!