Mėgstamiausias želė tortas, sukeliantis nostalgiją, sunkiai pastebimas kavinėje ar picerijoje. Galbūt dėl savo paprastos išvaizdos ir paprastumo desertas „Mozaika“ arba prarado aktualumą šiais laikais. Ir dažnai nepakanka lengvo deserto. Laimei želės tortas „Mozaiką“ yra labai paprastai paruošiamas.
ŽELĖ TORTAS
Kepinių įvairovė konditerijos parduotuvėse yra pritrenkianti, tačiau ypatingomis šventėmis norisi ypatingo deserto. Biskvitinių pyragaičių su želė įdaru gerbėjai, rekomenduojame įsisavinti puikaus pyrago su apelsinų želė receptą. Noras skirti kelias valandas kepimui vainikuos svečių širdis.
Bet kurioje šventėje toks želė tortas pravers, ypač jei nenorite prakaituoti prie viryklės. Jis atrodo labai gražiai ir neužkemša skrandžio, o apdaila yra subtili ir nepastebima. Šiandien redakcija dalinsis širdžiai brangaus deserto receptais, kuriems nereikia daug pastangų ir pinigų.
Želė tortas su kondensuotu pienu
Jums reikės:
- 950 ml vandens
- 90 g kivių skonio želė
- 90 g vyšnių skonio želė
- 90 g citrinų skonio želė
- 20 g želatinos
- 500 g kondensuoto pieno
Gaminimas:
Pirmiausia reikia paruošti skaniausią – kelių spalvų želė gabaliukus. Į atskiras talpas supilkite įvairiaspalvę želę ir užvirkite vandenį. Kiekvieną želė užpilkite 300 ml verdančio vandens ir maišykite, kol želatina ištirps.
Atvėsinkite daugiaspalvę želė ir 2 valandas šaldykite, kad želė būtų gerai sustingusi ir lengvai pjaustoma.
Norėdami paruošti ryškaus deserto pagrindą, 20 g želatinos užpilkite 50 ml vandens ir palikite 10 minučių, kad želatina išsipūstų.
Želatiną ištirpinkite vandens vonioje arba mikrobangų krosnelėje ir sumaišykite su kondensuotu pienu.
Supjaustykite kelių spalvų želė į mažus kubelius. Perkelkite juos į formą ir užpilkite kondensuotu pienu su želatina.
Laikykite desertą šaldytuve 8 valandas. Rezultatas yra saldus desertas su rūgštumu, kurį suteikia spalvinga želė.
Spalvingas desertas dažnai paruošiamas su sausainių pagrindu. Jei jums patinka šis derinys, pasigaminti želė pyragą su sausainiais yra labai paprasta. Susmulkinkite bet kokius sausainius į trupinius ir sumaišykite su sviestu. Pagrindą reikia laikyti šaldytuve 2 valandas, o tada viską gaminti pagal receptą.
Želė torto su pienu receptas patiks visiems, kurie prižiūri savo figūrą. Todėl, net jei laikotės dietos, želė torto gabalas po pietų nepakenks jūsų juosmeniui.
Želė tortas su pienu
Jums reikės:
- 90 g kivių skonio želė
- 90 g braškių skonio želė
- 90 g citrinų skonio želė
- 1 litras pieno
- 4 šaukštai cukraus
- 10 g vanilino
- želatinos
Gaminimas:
Paruoškite įvairių spalvų želė skirtingose talpyklose pagal instrukcijas. Atvėsinkite ruošinius ir šaldykite 2 valandas. Norėdami, kad želė greičiau užšaltų, naudokite plačias formas.
Želatiną ištirpinkite vandens vonioje ir sumaišykite su pienu. Įpilkite cukraus, gerai išmaišykite. Palaukite, kol pieno mišinys visiškai atvės.
Supjaustykite spalvotą želė gabalėliais ir sumaišykite giliame dubenyje.
Supilkite spalvotą želė į pieno mišinį ir padėkite nakčiai į šaldytuvą. Kad desertas atrodytų iškilmingai, galite naudoti silikoninį kepimo indą. Taip jūs galėsite lengvai jį išimti ir nepažeisti.
Želė tortas dažnai gaminamas su grietine. Kodėl gi ne? Receptas taip pat gana paprastas.
Želė tortas su grietine
Jums reikės:
- 90 g kivių skonio želė
- 90 g apelsinų skonio želė
- 90 g vyšnių skonio želė
- 500 g grietinės
- 20 g želatinos
- 200 g cukraus
Gaminimas:
Želę rinkitės savo nuožiūra, kuo daugiau spalvų, tuo skanesnis ir gražesnis desertas. Taigi, paruoškite želė pagal instrukcijas. Norėdami, kad ji būtų elastingesnė, sumažinkite instrukcijose nurodytą vandens kiekį 30%.
Supilkite želė į formeles ir nusiųskite 2 valandoms pabūti šaldytuve.
Paruošta kelių spalvų želė išimkite iš jų formų ir supjaustykite gabalėliais. Dideliame dubenyje išmaišykite želė gabaliukus.
Supilkite želatiną į 60 ml karšto vandens ir ištirpinkite vandens vonelėje.
Į grietinę įpilkite cukraus ir išmaišykite. Plona srovele supilkite želatiną į grietinę ir išmaišykite masę.
Įvairiaspalvius želė gabaliukus užpilkite grietinės mišiniu ir nusiųskite nakčiai į šaldytuvą.
Visiems, kurie mėgsta želė desertus, labai pasisekė. Prie jų nereikia praleisti daug laiko ir pinigų, o paprasti išbandyti receptai niekada nepaveda.