Ingredientai (formelės dydis apie 20×30 cm):
- Miltai – 350 g
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- Sviestas – 200 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Šaldytos vyšnios – 500 g
- Vanduo – 200 ml
- Grietinės – 300 g
- Tirštiklis grietinei – 1 šaukštelis
- Cukraus pudra – 2 šaukštai
- Agaras arba želatina – 1 šaukštas
Gaminimo eiga
Pirmiausia pagaminkite tešlą. Rankomis sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir sviestą. Tada įmuškite kiaušinį ir įdėkite porą šaukštų grietinės. Suminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Uždenkite tešlą plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Vyšnias sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, suberkite cukrų, užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir supilkite paruoštą agarą (vadovaukitės instrukcijomis ant pakuotės, jei reikia – šiek tiek atvėsinkite masę prieš supilant agarą ar želatiną). Į puodą supilkite vyšnias, uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių.
Tešlą iškočiokite, kepimo formoje patieskite silikoninį kilimėlį, ištieskite tešlą ir kepkite 180ºC temperatūroje 12 minučių. Mes naudojome stačiakampę formą 23 x 31 cm.
Likusią grietinę sumaišykite su cukraus pudra ir tirštikliu. Iškepusį pyragą atvėsinkite. Tada užtepkite grietinės mišinį.
Tada ant viršaus supilkite paruoštą želė su vyšniomis, ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus!