Netikėti svečiai? Išbandykite šį receptą!
Ingredientai
- Varškė – 250 g,
- Kiaušiniai – 2 vnt.,
- Cukrus – 70 g,
- Miltai – 250 g,
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas,
- Obuoliai – 1–2 vnt.,
- Druska – 0,5 šaukštelio,
- Soda – 1 šaukštelis,
- Augalinis aliejus kepimui (pagal gruzdintuvės dydį).
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, įberkite žiupsnelį druskos ir įpilkite bekvapio augalinio aliejaus. Į gautą masę suberkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.
Nuluptus obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į tešlą. Tada įberkite kepimo sodos ir nedidelėmis dalimis (vis maišydami) suberkite išsijotus miltus. Minkykite tešlą, ji turi šiek tiek lipti prie rankų.
Tešlą paskirstykite ant darbastalio, gausiai pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite į stačiakampį 7–8 mm storio sluoksnį.
Specialiu banguotu peiliu (galite naudoti picos peilį-ratuką) tešlą supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Apkepkite kvadratėlius dideliame kiekyje įkaitinto augalinio aliejaus.
Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės. Uždenkite keptuvę dangčiu, kad skarelės gerai pakiltų ir apkeptų viduje.
Gatavus kvadratėlius dėkite ant servetėlės, kad pašalintume aliejaus perteklių. Patiekite apibarstę cukraus pudra.
Skanaus!