Šį šeštadienį noriu supažindinti vaikus su vienu mėgstamiausių savo vaikystės desertų. Varškės spurgos yra traškios iš išorės ir labai švelnios iš vidaus.
Varškės spurgos ruošiamos iš paprastų ir visiems prieinamų ingredientų, kuriuos lengva rasti bet kurios šeimininkės šaldytuve. Svarbiausia turėti pakelį varškės!
Šiandien pasidalinsime varškės spurgų gaminimo instrukcijomis.
VARŠKĖS SPURGOS
Tešlai reikės:
- 140 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 60 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 180 g varškės
- žiupsnelio druskos
Papildomai reikės:
- 2 šaukštų miltų
- aliejaus kepimui
- cukraus pudros apibarstyti
Gaminimas:
Patogiame inde išmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
Atskirame inde mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska.
Taip pat įberkite vanilinio cukraus ir varškės. Vėl viską išplakite mikseriu.
Į skystus ingredientus įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite silikonine mentele.
Lengvai pamerkite rankas į miltus ir iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus. Varškės rutuliukai neturėtų būti didesni už graikinius riešutus.
Iš nurodyto ingredientų skaičiaus išeina apie 20–22 varškės spurgos.
Naudokite pakankamai gilų ir siaurą puodą, kad aliejaus reikėtų kuo mažiau. Į puodą ar troškintuvą supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite.
Aliejaus turėtų būti tiek, kad spurgos neliestų puodo dugno.
Spurgas įleiskite į puodą šakute ar šaukštu. Puodas su aliejumi turi kaisti ant vidutinės ugnies, kad spurgos nesudegtų.
Kepkite jas iš visų pusių, kol gražiai apkeps. Iškepusias spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų riebalų perteklių.
Prieš patiekdami, spurgas lengvai apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Daugiau apie spurgų gamybą galite sužinoti žiūrėdami šį vaizdo įrašą.
Varškės spurgos yra skanus desertas visai šeimai. Esu tikra, kad jūsų šeima bus labai patenkinta šiuo skanėstu!