Neseniai atradau varškės sausainius su razinomis ir negaliu jų pamiršti. Šį skanėstą gaminu beveik kasdien, dukra mielai padeda. Tada ji išdidžiai skina savo darbo vaisius. Receptas nėra sunkus, o rezultatas – puikus.
Varškės sausainiai su razinomis yra neįtikėtinai švelnūs, svarbiausia, kad jie nebūtų per ilgai kepami orkaitėje. Iš jos reikėtų išimti dar šviesius, vos rusvus kepinius. Kukurūzų aliejus suteikia delikatesui ypač patrauklų skonį, tačiau galite rinktis ir kitą mėgstamą aliejų. Be razinų, į įdarą galite dėti bet kokių kitų mėgstamų džiovintų vaisių – abrikosų, datulių, slyvų. Leiskite savo vaizduotei sukurti naują receptą!
Ingredientai
- 500 g kvietinių miltų
- 100 g kefyro
- 10 g vanilinio cukraus
- 200 g cukraus
- 500 g varškės
- 100 g razinų
- 3 kiaušiniai
- 0,5 a. š. druskos
- 10 g kepimo miltelių
- 100 ml aliejaus
- 2 valg. š. krakmolo
- 150 g cukraus pudros
Gaminimo eiga
1. Į miltus įpilkite 0,25 šaukštelio druskos, 5 g vanilino ir kepimo miltelių, sumaišykite šluotele.
2. Atskirame dideliame inde sumaišykite kukurūzų aliejų ir 150 g cukraus, tada supilkite kefyrą, įmuškite 2 kiaušinius, išmaišykite iki vientisos masės.
3. Miltų mišinį pamažu persijokite į skystį ir išminkykite elastingą tešlą. Įdėkite ją į maišelį ir 20 minučių padėkite į šaldiklį. Tuo metu paruoškite įdarą.
4. Sumaišykite varškę, 2 valg. š. cukraus, 5 g vanilino, 0,25 a. š. druskos, krakmolą ir 1 kiaušinį. Maišykite iki vientisos masės, tada suberkite razinas.
5. Darbastalį pabarstykite miltais (arba naudokite silikoninį kilimėlį). Tešlą išimkite iš šaldiklio, padalykite į 3 dalis. Pirmą dalį iškočiokite, per maždaug 2 cm nuo ilgesnio krašto juostele sudėkite trečdalį įdaro. Likusią laisvą tešlą įpjaukite kaip matote nuotraukoje. Suvyniokite ir užtvirtinkite tešlą. Dėl grožio, siūles galite ištepti kiaušinio plakiniu.