Home Receptai Desertai „Širdys“ – naminiai varškės sausainiai, kurie ir gražūs, ir skanūs

„Širdys“ – naminiai varškės sausainiai, kurie ir gražūs, ir skanūs

0
„Širdys“ – naminiai varškės sausainiai, kurie ir gražūs, ir skanūs

Ingredientai

  • Varškė – 300 g,
  • Druska – 1/2 šaukštelio,
  • Miltai – 300–350 g,
  • Cukrus – 5–6 šaukštai (arba pagal skonį),
  • Vanilinis cukrus – 10 g,
  • Sviestas – 150 g,
  • Kiaušinis – 1 vnt.,
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

Naudodami elektrinį maišytuvą, sumaišykite varškę, vanilinį cukrų, kiaušinį, sviestą ir druską iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę.

Suminkykite minkštą, elastingą ir nelipnią tešlą. Gali prireikti daugiau miltų, nes jūsų varškės drėgnumas gali būti kitoks nei mūsų naudojamos.

Tešlą iškočiokite į vientisą 3–4 mm storio sluoksnį. Tešlą pagal skonį pabarstykite cukrumi, jį prispauskite kočėlu.

Susukite suktinukus iš abiejų tešlos sluoksnio pusių. Vyniodami ritinėlius, turite susitikti tiksliai per vidurį – taip gausis dvi širdelės pusės.

Supjaustykite peiliu tinkamo storio ritinėlius. Jei norite, vieną sausainių pusę papildomai pamerkite į cukrų ar cinamoną.

Padėkite ruošinius ant kepimo skardos, padengtos silikoninių kilimėliu, cukruota puse į viršų. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 min.

Skanaus!