Moliūgų-varškės apkepas ant stalo būna bent kartą per savaitę. Šis receptas užkariavo daugelio širdis. Subtilus vanilinės varškės sluoksnis ir moliūgų kremas įprastą patiekalą paverčia išskirtiniu desertu.
Varškės ir moliūgų apkepas
Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip gaminamas neįprastas varškės apkepas su moliūgais ir aguonomis.
Varškės sluoksniui reikės:
- 500 g varškės
- 2 kiaušinių
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- 1,5 šaukštelio krakmolo
- 10 g vanilinio cukraus
- 1 valgomojo šaukšto aguonų
Moliūgų sluoksniui reikės:
- 500 g moliūgų tyrės
- 2 kiaušinių
- 60 g cukraus
- 1 valgomojo šaukšto krakmolo
Užpilui reikės:
- 6 šaukštų grietinės
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
Gaminimas:
Sudėkite varškę į patogų indą. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę. Viską sutrinkite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės.
Į varškės masę suberkite krakmolą ir aguonas. Viską išmaišykite silikonine mentele.
Moliūgą išvirkite arba iškepkite, o tada sutrinkite trintuvu. Moliūgų tyrę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir krakmolu. Viską išmaišykite mentele iki vientisos masės.
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir lengvai pabarstykite miltais. Supilkite tešlą paeiliui: šaukštą varškės tešlos, tada į vidurį pilkite šaukštą moliūgų tešlos, tada vėl į vidurį varškės ir moliūgų. Tęskite taip, kol bus užpildyta visa forma.
Mediniu pagaliuku tešloje padarykite ornamentus. Taip siekiama sumaišyti sluoksnius. Kepkite apkepą 50 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Norėdami paruošti užpilą, dubenyje sumaišykite grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Viską gerai išmaišykite šluotele ir tada supilkite ant apkepo. Kepkite dar 7-8 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Apkepas su varške ir moliūgais yra paruoštas. Skanaus!
Visą gaminimo procesą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.
Maistingas, skanus ir sveikas patiekalas patiks visiems.