Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Moliūgų ir varškės apkepas. Patiks visai šeimai

Laikas pasimėgauti kvapniais naminiais pyragais. Todėl šiandien, perskaitę šį straipsnį, sužinosite, kaip ruošiamas skanus moliūgų-varškės apkepas. Jaukiuose susibūrimuose šis patiekalas yra tiesiog nepamainomas.

apkepas

Varškės ir moliūgų apkepas

Varškės įdarui reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 500 g varškės
  • 25 g aguonų
  • 2 šaukštų krakmolo
  • 100 g cukraus
  • žiupsnelio druskos

Moliūgų įdarui reikės:

  • 500 g moliūgų tyrės
  • 2 kiaušinių
  • 1 apelsino žievelės
  • 2 šaukštų krakmolo
  • 70 g cukraus
  • žiupsnelio druskos

Užpilui reikės:

  • 100 g moliūgų tyrės
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinės
  • 20 g cukraus

Gaminimas:

Pirmiausia reikia iškepti moliūgą. Norėdami tai padaryti, supjaustykite jį mažais gabalėliais, sudėkite ant kepimo skardos, padengtos folija, ir pašaukite į orkaitę maždaug 50-60 minučių.

Po to moliūgą reikia sumalti į tyrę. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su moliūgu. Taip pat į gautą masę įberkite cukraus, įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos. Ir viską sumalkite trintuvu. Tada sumaišykite su krakmolu.

Varškę permalkite trintuvu. Sumaišykite ją su krakmolu ir plikytomis aguonomis.

apkepas

Kepimo formą ištepkite riebalais ir pakaitomis supilkite abi mases. Kai supilsite visą tešlą, išlyginkite jos paviršių ir šaukštu padarykite spindulius nuo centro kraštų link.

apkepas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite skanėstą 50-60 minučių. Kol patiekalas kepa,  paruoškite užpilą. Į moliūgų masę suberkite grietinę, cukrų, žiupsnelį druskos ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite viską iki vientisos masės.

Po 50-60 minučių reikia išimti apkepą iš orkaitės. Jei jis iškepęs, užpilkite paruoštą tyrę. Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių. Kai apkepas iškepa, palikite jį atvėsti formoje.

apkepas

Esame tikri, kad dar niekada nevalgėte tokio skanaus, lengvo ir sveiko deserto. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---