Vaikystėje tiesiog negalėjau pakęsti varškės. Galbūt ši savybė buvo perduota mano vaikams. Laimei, prisimenu, kaip močiutė receptas po recepto visgi man įskiepijo meilę šiam produktui. O aš stengiuosi tai perduoti savo vaikams. Šiandien varškės apkepas – mėgstamiausias mūsų šeimos desertas.
Varškės desertai – tai ne tik paprasti saldūs patiekalai, bet ir sveiki skanėstai suaugusiems ir vaikams. Yra daug receptų. Pavyzdžiui, vasarą aš dažniausiai gaminu varškės apkepą su vyšniomis. Tačiau žiemą galima gaminti itin gardų apkepą be šviežių uogų. Varškės apkepas su baltuoju šokoladu – puikus pasirinkimas!
Ingredientai
- 250 g varškės
- 100 ml grietinės
- 2 valg. š. manų
- 2 valg. š. cukraus
- 1 kiaušinis
- 50 g baltojo šokolado
- sviestas – pagal poreikį
1. Norėdami paruošti varškės apkepą su baltuoju šokoladu, naudokite neriebią varškę ir 15 % riebumo grietinę. Įdėkite juos į gilų indą. Ten pat supilkite manų kruopas ir cukrų.
2. Šį mišinį sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Tada įmuškite kiaušinį. Sumaišykite masę šluotele. Šokoladą supjaustykite mažais gabalėliais. Jei norite, ištirpinkite vandens vonelėje.
3. Į varškės masę supilkite šokoladą, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite į ją tešlą. Kepkite 30 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Šį patiekalą taip pat galite gaminti daugiafunkciame puode. Įjunkite režimą „Kepimas“ (angl. „Bake“) ir nustatykite prietaise 35 minutes. Apkepas bus ne mažiau sodrus ir subtilus.