Puikaus vaflinio deserto receptas, pagal kurį galite paruošti per kelias minutes ir rezultatas tikrai yra skanus.
Šie vafliai mums taip patinka, kad juos gaminame per šventes vietoj klasikinių saldumynų.
Pagal šį receptą galite labai greitai paruošti – net kol atvės arbata ar kava, ir desertas tikrai patiks visai šeimai!
Vaflių pertepimo įdaras yra labai paprastas ir jį galite pasigaminti tiesiog akimirksniu!
Esu išbandžiusi net ir nevirtą kremo variantą – šiam pertepimui tereikia saldinto karamelizuoto pieno, kurį reikia tiesiog sumaišyti su grietine.
Į šį kremą net nedėjau sviesto, žinoma, jei norite, galite jo dėti, kremas taps dar skanesnis!
Jums reikės:
- 1 pakelio didelių vaflių lakštų
- 500 g cukraus
- 3 stiklinių (200ml talpos) grietinės
- 250 g sviesto arba margarino
- 300 g sausainių
Nevirta versija:
- 1 skardinės karamelizuoto saldinto pieno
- 2 stiklinių grietinės
Pasirinktinai:
- Sviesto arba margarino
Gaminimo eiga:
Sudėkite sviestinius sausainius į virtuvinį kombainą ir tiesiog sutrinkite.
Įberkite į puodą cukrų ir uždėkite jį ant ugnies.
Ant vidutinės ugnies karamelizuokite cukrų, kad jis taptų šviesiai rudos spalvos.
Į karamelizuotą cukrų įpilkite grietinės.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
Įdėkite sviesto arba margarino.
Maišykite, kol sviestas ištirps.
Gautą mišinį nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite maltus sausainius.
Dabar vaflius pertepkite paruoštu kremu.
Paskutinis deserto sluoksnis turi būti vaflis.
Paruoštą vaflinį desertą paslėkite ir leiskite jam atvėsti.
Dabar belieka tik supjaustyti.
Linkime gero skonio!