Turbūt kiekvienam mūsų vaikystėje teko ragauti vaflių, kurių skonis pavergė net ir pačius išrankiausius smaližius. Siūlome išbandyti tiesiog burnoje tirpstančių vaflių desertą – jų skonis bent mintimis leis sugrįžti į nerūpestingos vaikystės laikus.
Jums reikės:
1 kiaušinio
500 ml vandens
30 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
2 stiklinių kvietinių miltų
Žiupsnelio sodos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio vanilės
Virinto kondensuoto pieno (įdarui).
Kaip gaminti?
✔ Sumaišykite kambario temperatūros aliejų su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, kepimo sodos ir vanilės. Viską gerai išplakite.
✔ Įpilkite pusę vandens, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
✔ Palaipsniui pilkite likusį vandenį, minkykite tešlą. Įdarui galite naudoti virintą kondensuotą pieną su riešutais.
✔ Kremui sumaišykite kondensuotą pieną ir sviestą, plakite mikseriu, atšaldykite. Taip pat galite įmaišyti ir riešutų. Kremą tepkite ant vaflinėje iškeptų vaflių ir susukite į ragelius.