Šis grietinės pyragas (соложеник) yra tradicinis ukrainietiškas desertas. Mes nusprendėme jį pasigaminti dėl kelių priežasčių. Visų pirma, tai puikus šventinio skanėsto variantas. Patiekalas kepamas porcijomis, dėl to labai patogu jį patiekti svečiams. Antra, desertui pagaminti reikia minimalaus kiekio ingredientų ir brangaus laiko. Šio skanėsto receptas labai paprastas! Pirmiausia reikia suplakti visus ingredientus. O tada tiesiog pašauti desertą į orkaitę.
Be to, atskirą dėmesį norėtųsi skirti puikiam skoniui. Karštas grietinės pyragas primena švelnų suflė desertą. Kai būna šaltas, jis primena tvirtą sūrio pyragą. Kartą iškepę tokį skanėstą, jį pamėgsite visam laikui!
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinė 315 g
- Kvietiniai miltai 25 g
- Cukrus 90 g
- Citrinos žievelė pagal skonį
- Vanilinas pagal skonį
Paruošimo būdas
Grietinę sumaišykite su kiaušiniais, palaipsniui suberkite miltus, cukrų ir vaniliną. Taip pat įdėkite šiek tiek citrinos žievelės.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formas.
Desertą pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20-30 minučių. Stebėkite orkaitę, kad grietinės pyragas nesudegtų.
Grietinės pyragą galima patiekti šiltą arba valgyti kiek atvėsus ir netgi šaltą. Jei norite, papuoškite uogomis, cukraus pudra arba mėtomis. Mėgaukitės maloniu skoniu!