Jums tikrai patiks!
Ingredientai:
- miltai – 70 gramų
- sezamo sėklos – 160 gramų
- sviestas – 60 gramų
- cukrus – 120 gramų (galima naudoti rudąjį cukrų)
- kiaušinis – 1 vnt.
- vanilės ekstraktas – 0,5 šaukštelio arba vanilinis cukrus – 1 pakelis
- šviežiai spaustų citrinų sultys – 1 arbatinis šaukštelis
- kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio
- valgomoji druska – 0,5 šaukštelio
Paruošimas:
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
- Įmuškite kiaušinį, įdėkite vanilę ir įpilkite citrinos sultis, minutę plakite mikseriu.
- Miltus įberkite palaipsniui, nesustodami maišyti.
- Mentele įmaišykite sezamo sėklas (jei norite, prieš tai galite paskrudinti).
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius, palikdami tarpus.
- Kepkite 180°C temperatūroje 8 – 15 minučių, priklausomai nuo dydžio. Jei norite, po 6 minučių apverskite kita puse.
Skanaus!