Ingredientai
- sviestas – 200 g,
- cukrus – 200 g,
- majonezas – 200 g,
- kiaušiniai – 2 vnt.,
- miltai – 4 puodeliai,
- kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio,
- vanilinis cukrus – 1 šaukštelis.
Gaminimo eiga
- Atšaldytą sviestą rankomis sutrinkite su miltais iki trupinių. Sudėkite kiaušinius, majonezą, kepimo miltelius, vanilę ir įprastą cukrų. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
- Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Tešlai formuoti naudokite mėsmalę ir specialų antgalį ar sausainių formavimo prietaisą, suformuotus sausainius dėkite ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu.
- Kepti 180°C temperatūroje 20 min. Iškepusius trapios tešlos sausainius pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!