Kol visas pasaulis kepa eklerus orkaitėje, ispanai sugalvojo desertą kepti keptuvėje. Taip atsirado traškios ir nepaprastai skanios churros lazdelės. Jos laikomos puikiu pusryčių patiekalu ir iš tiesų yra gaminamos net gatvėje. Šiame straipsnyje mes jums pasakysime garsiųjų churros receptą.
Churros namuose
Churros ispanams yra visa kultūra. Yra daug šio patiekalo variantų: jos gaminamos lazdelių, zigzagų, širdelių pavidalu ar net apvalios. O vietoj cukraus ir cinamono galite naudoti pipirus, tada churros taps pikantišku užkandžiu.
Jums reikės:
- 100 g sviesto
- 250 ml vandens
- žiupsnelio druskos
- 150 g miltų
- 3 kiaušinių
- cukraus pudros
- augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Paimkite puodą su storu dugnu ir į jį supilkite 250 ml vandens. Įberkite žiupsnelį druskos ir sviesto. Palaukite, kol sviestas ištirps vandenyje. Šis mišinys neturėtų užvirti!
Į ištirpintą sviestą suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tam galite naudoti ir mentelę, ir šaukštą. Tešlos konsistencija turėtų būti panaši į bulvių košę. Į šią masę po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną sykį gera išmaišykite.
Kai tešla bus paruošta, paimkite konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Sudėkite visą tešlą į maišelį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir išspauskite į jį tešlą iš maišelio. Churros gali būti bet kokios formos, tačiau patogiausia gaminti ilgas lazdeles. Kepti reikia, kol jos pagels. Kad spalva būtų tolygi iš visų pusių, nepamirškite šio skanėsto vartyti.
Galiausiai pabarstykite churros cukraus pudra arba cinamonu. Peržiūrėkite vaizdo įrašą ir pamatysite visą darbo eigą.
Skanėsto plutelė išorėje yra traški, o viduje juntama minkšta tešla. Tradicinį ispanišką skanėstą galima patiekti pusryčiams arba tiesiog kaip desertą prie arbatos. Skanaus!