Tikrą tortą galima nesunkiai paruošti namuose, nenaudojant kiaušinių, kondensuoto pieno ar kitų įprastinių produktų. Pats gaminimo procesas užtruks vos kelias minutes, bet namiškiai ir svečiai tortą tikriausiai sumaišys su brangioje kepyklėlėje pirktu tortu, jis bus toks dailus ir gero skonio. Be to, gaminant pagal šį receptą net nereikia įjungti orkaitės.
Ingredientai
- 1 skardinė konservuotų persikų,
- 180 gramų sausainių,
- 60 gramų kokosų aliejaus,
- 2 šaukštai kakavos,
- 200 gramų atšildytų vyšnių,
- 300 mililitrų vyšnių sulčių,
- 7 gramai agaro (arba atitinkamas kiekis želatinos, jei jūsų kompanijoje nėra vegetarų).
Šis ingredientų kiekis tobulai tiks standartinei 19 centimetrų skersmens torto formai.
Gaminimo eiga
Sausainius sutrinkite į trupinius trintuvu ir supilkite į gilų dubenį. Trupinius sumaišykite su kakava, ištirpintu kokosų aliejumi ir supilkite į formą. Išlyginkite ir sutankinkite tai – jūsų pirmasis sluoksnis ir torto pagrindas.
Kitame sluoksnyje išdėliokite plonais pusžiedžiais supjaustytus persikus. Persikų sultis supilkite į puodą. Sultyse ištirpinkite agarą. Gauta tiršta masė paskirstoma trečiu sluoksniu ant persikų.
Leiskite tortui atvėsti ir ant viršaus uždėkite atitirpintas vyšnias. Vyšnių sultis taip pat sumaišome su agaru ir šia mase apliejame vyšnias.
Viršų uždengiame maistine plėvele (galima naudoti dekoratyvinę, kad susidarytų raštas, pavyzdžiui – nuotraukose naudota burbulinė plėvelė), atšaldome šaldytuve 30 minučių (arba kol sustings agaras) ir desertas paruoštas.
Skanaus!
Recepto vaizdo įrašas: