Neįtikėtinai skanus spanguolių pyragas gali atstoti net tortą. Patrauklios išvaizdos, kvapnus, spanguolėms specifinio rūgštumo – tiesiog neprilygstamas. O ir jam paruošti nereikia daug pastangų. Viskas paruošiama greitai ir, palyginti, lengvai.
Ingredientai
- spanguolės (galima naudoti ir šaldytas) – 300 g
- sviestas – 100 g
- cukrus – 100 g
- vanilinas – 1 paketėlis
- druska – 1 žiupsnelis
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- kiaušinis – 1 vnt.
- miltai – 200 g
- kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
Ingredientai įdarui
- grietinė – 200 g
- cukrus – 100 g
Į sviestą įberkite cukraus ir vanilės, tada gerai išminkykite rankomis. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite. Į miltus suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Tada miltus sumaišykite su sviesto mase ir užminkykite tešlą.
Tešla minkšta ir elastinga, ji nelimpa prie rankų. Gerai ištepę kepimo formą aliejumi, tolygiai paskirstykite tešlą formoje.
Į spanguoles suberkite kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite. Tada perkelkite į formą ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C, 25–30 minučių.
Grietinę reikia išplakti su cukrumi ir, nelaukiant kol šis atvės, užpilti ant pyrago. Grietinę tolygiai paskirstykite paviršiuje, palikite pyragą kambario temperatūroje 1 val. Tada dėkite į šaldytuvą 3–4 valandoms, kad susistovėtų ir sudrėktų.
Po to belieka patiekti pyragą ant stalo. Detalesnę instrukciją rasite vaizdo įraše: