Nėra šventės, kurioje nebūtų saldumynų. Desertas yra dalykas, kuriam visada reikia palikti vietos skrandyje. Pagrindinis šventės akcentas visada turi būti tortas, idealu – jei naminis.
TORTAS „NAPOLEONAS” SU VARŠKE
Klasikiniame recepte varškės nėra, tačiau varškės dėka tešla tampa baltesnė, minkštesnė ir sultingesnė. Todėl pagal šį receptą iškeptas tortas tikrai nepaliks abejingų.
Tešlai reikės:
- 500 g miltų
- 170 g cukraus
- 100 g sviesto
- 400 g varškės
- 8 g vanilino
- 2 kiaušinių
- 10 g kepimo miltelių
Kremui reikės:
- 1,5 l pieno
- 250 g cukraus
- 6 kiaušinių
- 200 g sviesto
- 10 g vanilino
- 4 šaukštų miltų
- 3 šaukštų krakmolo
Gaminimas:
Varškę suberkite į gilų dubenį, įpilkite cukraus, vanilino, įmuškite kiaušinius.
Sudėkite minkštą sviestą ir rankomis gerai išminkykite tešlą.
Palaipsniui supilkite persijotus miltos ir kepimo miltelius, išmaišykite viską. Turėtumėte gauti minkštą, nelipnią tešlą.
Padalinkite tešlą į 7 lygias dalis ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
Praėjus šiam laikui, plonai iškočiokite kiekvieną tešlos gabalėlį, ant viršaus uždėkite 20 cm skersmens lėkštę ir apipjaukite tešlos perteklių.
Kiekvieną lakštą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 5-7 minutes, kol gražiai pagels.
Likusi tešla taip pat turi būti iškepta ir susmulkinta iki trupinių, kuriais apibarstysite paruošta tortą.
Norėdami pagaminti kremą, ant lėtos ugnies užvirkite 1,2 l pieno.
Dubenyje išmaišykite likusius 300 ml pieno, kiaušinius, vaniliną, cukrų, krakmolą ir miltus.
Plona srovele, nuolat maišant, supilkite kiaušinių mišinį į verdantį pieną. Mišinį užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Paruoštą kremą išplakite su kambario temperatūros sviestu.
Sutepkite tortą ir nakčiai padėkite į šaldytuvą.
Paskutinis žingsnis – tortą apibarstykite paruoštais trupiniais. Tortas „Napoleonas“ paruoštas, laikas vaišinti svečius. Skanaus!