Tarp visų desertų ypatingą vietą mano širdyje užima tortas „Napoleonas“. Jei tik yra galimybė, visada užsisakau šio mėgstamo deserto. Tačiau kartais labai norisi palepinti save šiuo gardėsiu, neišeinant iš namų. Tada į pagalbą ateina receptas, kurį man pasiūlė kolega. Pasirodo, tortas „Napoleonas“ gali būti pagamintas iš sluoksniuotos tešlos.
Kadangi recepte naudojama jaus paruošta sluoksniuota tešla iš parduotuvės, viso deserto paruošimas užima tikrai nedaug laiko. Vieną kartą pagaminę, negalėsite pamiršti šio subtilaus skonio.
Tortas „Napoleonas“
Šis receptas yra labai naudingas, kai netikėtai atvyksta svečių ir jums reikia juos pavaišinti. Mano svečiai visada giria šį desertą ir suvalgo jį iki paskutinio trupinio.
Jums reikės:
- 0,5 kg bemielės sluoksniuotos tešlos
- 320 ml riebios grietinės
- 280 ml kondensuoto pieno
Gaminimas:
Pagal šį receptą turėtumėte nusipirkti būtent bemielę sluoksniuotą tešlą. Pirmiausia atšildykite tešlos lakštus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jo tešlą. Tada pašaukite kepimo skardą į orkaitę 20 minučių.
Kol lakštai kepa, pereikime prie kremo. Pirmiausia atvėsinkite grietinę, kad ji gerai išsiplaktų. Sumaišykite ją su kondensuotu pienu. Tada keletą minučių plakite viską, kol kremas sutirštės.
Atvėsinkite iškepusius lakštus. Tada kiekvieną lakštą perpjaukite į keletą dalių. Neišmeskite trupinių, jų prireiks desertui papuošti.
Po to sutepkite tortą. Pirmiausia į lėkštę įdėkite šiek tiek kremo, kad būsimas tortas lėkštėje neslidinėtų. Po to uždėkite tešlos lakštą ir storai sutepkite kremu. Tokiu principu surinkite visą tortą.
Torto viršų ir šonus aptepkite kremu ir apibarstykite trupiniais. Kad tortas sumirktų, palikite jį šiltoje vietoje mažiausiai 30 minučių. Jei jums patinka drėgnesnis torto skonis, palikite jį kelioms valandoms šaldytuve. Mūsų ypatingas tortas paruoštas!
Skanaus!