Šokoladą mėgsta daugelis, tačiau ne kiekvienas turi pakankamai laiko ir kantrybės, kad galėtų pasigaminti skanų šokoladinį tortą. Tačiau smaližiams išeitis yra – šio šokoladinio torto ne tik nereikia kepti, bet jam nereikia nei kiaušinių, nei pieno!
Jum reikės (ingredientų kiekis nurodytas 23 cm skersmens kepimo formai):
220 g miltų (1 ½ stiklinės)
85 g nesaldintų kakavos miltelių ( ⅔ stiklinės)
150 g cukraus pudros (¾ stiklinės)
3 a.š. kepimo miltelių
130 g aliejaus (½ stiklinės)
550 g karšto vandens (1 ¾ stiklinės)
Paruošimas:
Visus birius produktus išsijokite per sietą, tuomet supilkite karštą vandenį ir išmaišykite viską iki vientisos masės.
Išsirinkite indą, kurį galima dėti į mikrobangų krosnelę ir jo apačią išklokite kepimo popieriumi.
Supilkite tešlą į indą ir dėkite į mikrobangų krosnelę. Svarbu paminėti, kad kepimo trukmė priklauso nuo dydžio ir medžiagos, iš kurios yra pagaminta kepimo forma.
Po 3 minučių išimkite pyragą iš mikrobangų krosnelės ir su mediniu smeigtuku patikrinkite jo konsistenciją. Kartais pyrago šonai jau gali būti tvirti, bet vidus – skystas. Kepkite ir tikrinkite pyragą tol, kol jis sukietės.
Išėmus iš krosnelės iškepusį pyragą, apverskite jį ir nuimkite kepimo popierių. Tuomet ant viršaus užpilkite norimą glajų.
Viskas, tortu jau galite vaišinti savo draugus! Skanaus!
Video pamoka: