Ko tik šeimininkės nedaro, kad biskvitas būtų tobulas! Įpila sodos, alaus, kepimo miltelių… Bet kaprizingi pyragaičiai nepavyksta. Šiandien išmokysime paruošti paprasčiausią ir skaniausią biskvitą- klasikinį, kuris visada pavyksta!
KLASIKINIS BISKVITAS
Norėdami, kad biskvitas būtų lygus, porėtas, būtinai išsijokite miltus ir kepimo metu neatidarykite orkaitės. Sutepkite tik formos dugną, todėl biskvitas bus lygus. O jei turite seną orkaitę arba durys nėra sandariai uždarytos, formą uždenkite folija ir kepkite šioje formoje, kol iškeps.
Jums reikės:
- 6 kiaušiniai
- 150 g aukščiausios kokybės miltų
- 200 g cukraus pudros arba cukraus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- pusės citrinos žievelė
- sviestas
Gaminimas:
Miltus du kartus išsijokite per smulkų sietelį.
Atskirkite baltymus nuo trynių. Biskvitui reikia 5 trynių ir 6 baltymų. Kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūroje.
Patepkite formos dugną sviestu ir apibarstykite miltais. Galite jį uždengti kepimo popieriumi.
Baltymus plakdami su žiupsneliu druskos išplakite iki putų, naudodami maišytuvą. Įpilkite pusę cukraus, citrinos sulčių ir toliau plakite.
Atskirame dubenyje trynius sutrinkite su likusiu cukrumi ir išplakite juos iki baltų putų. Įpilkite citrinos žievelės ar bet kokių kitų kvapiųjų medžiagų.
Į trynius įmaišykite išplaktus baltymus. O ant viršaus trečią kartą persijokite miltus ir atsargiai, mentele, sumaišykite tešlą viena kryptimi – iš apačios į viršų. Tešla turėtų išlaikyti oro burbuliukus.
Tešlą labai greitai supilkite į formą ir tolygiai paskirstykite, kad viduryje tešlos būtų mažiau nei kraštuose.
Tešlą dėkite į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę. Kepkite valandą. Šiuo metu neatidarykite durų! Patikrinkite ar biskvitas iškepė mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku.
Biskvitui leiskite šiek tiek atvėsti. Tada apverskite aukštyn kojomis, uždenkite minkštu medvilniniu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Taip pyragas gausis minkštas ir švelnus, o kraštuose nebus traškumo.
Atvėsintą biskvitą galima iškart patiekti prie arbatos. Ir norėdami greitai paruošti tortą, supjaustykite biskvitą į tris pyragus ir sutepkite kiekvieną kremu ar uogiene.
Šį varškės pyragą pamilsta kiekvienas jį paragavęs!
Puikus varškės pyragas, kurį pamilsta kiekvienas, vos paragavęs! Biskvitas ir varškės įdaras taip puikiai dera kartu, kad vieno gabaliuko niekada nebūna gana.
Sudėtis
Biskvitui
- 3 kiaušiniai
- 14 šaukštų vandens
- 14 šaukštų aliejaus
- 14 šaukštų cukraus
- 16 šaukštų miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- citrinos sultys
Įdarui
- 600 g varškės
- 150 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 pakelis vanilinio pudingo
Gaminimas
Išplakite kiaušinius plaktuvu. Palaipsniui supilkite vandenį, aliejų, cukrų, miltus ir kepimo miltelius bei citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
Pusę tešlos išpilkite ant aliejumi suteptos kepimo skardos. Kepkite 220° C temperatūros orkaitėje 5–7 minutes.
Varškę sutrinkite atskirame dubenyje. Įmaišykite kiaušinius, cukrų, pudingo miltelius ir maišykite, kol gausite tirštą ir vientisą kremą.
Išimkite iškeptą tešlą iš orkaitės ir užpilkite ją anksčiau paruoštu kremu. Ant viršaus užpilkite likusią tešlą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Galiausiai papuoškite cukraus pudra.
Skanaus!
Varškės pyragas su braškėmis, lengvas kaip plunksna ir dieviškas skonis!
Puikus varškės pyragas, braškių sezonui pradėti. Jis puikus ir visada pavyksta – juo galės džiaugtis visa šeima ir prašys pakartoti.
Pagrindui reikės:
- 2 puodeliai miltų
- 1 puodelis cukraus
- 1/2 puodelio pieno
- 1/2 puodelio aliejaus
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui reikės:
- 1 pakelis varškės
- cukraus pudra pagal skonį
- Braškės
Gaminimas:
Paruoškite biskvitą. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų, supilkite aliejų, pieną ir galiausiai įmaišykite išplaktus ingredientus – išsijotus miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite vienodą tešlą. Tešlą supilkite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos arba išklotos kepimo popieriumi.
Įdarui mes tiesiog sumaišome varškę su cukrumi ir paskleidžiame ant biskvito. Mes taip pat sudedame braškių gabaliukus ir kepame. Varškės pyragas turi kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol pyrago kraštai bus rausvi.
Pyragas su braškėmis ir kefyru. Gaivus, vasariškas desertas
Praėjusią vasarą gavau tikrai aukso vertės pyrago receptą, kuriuo mano draugė pasidalijo su manimi. Kaip dabar atsimenu, einu į savo tėvų namus ir girdžiu mamos draugės tetos Lilės balsą: „ Sūnus paėmė gabalėlį šio pyrago į darbą ir jį užpuolė darbuotojai tema„ paprašyti mamos recepto “. Pyragas su braškėmis nepalieka abejingų.
O mano mama girdi entuziastingus šauktinius ir atsiliepia: „ Užsirašyk: 1 puodelis kefyro, 50 gramų sviesto, miltai … “ Na, aš dabar mielai gaminu tokį pyragą. Paprasta sudėtis ir lengvas paruošimas!
Pyragas su braškėmis
Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti braškių pyragą su kefyru!
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 170 g cukraus
- 1 stiklinė kefyro
- 50 g sviesto
- 1,5 stiklinės miltai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 300 g braškių
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Leiskite jam atvėsti.
Patogioje talpykloje kiaušinius nedideliu greičiu išplakite su žiupsneliu druskos, kad padidintumėte tūrį. Į indą supilkite cukrų ir toliau plakite 5 minutes, kol susidarys sodri, lengva masė.
Į indą supilkite kefyrą ir sviestą, šiek tiek daugiau sumaišykite su šluotele ar maišytuvu mažu greičiu. Išsijokite miltus, įpilkite kepimo miltelių.
Norėdami paruošti tolygią ir vienodą tešlą, naudokite maišytuvą. Pagal konsistenciją ji turėtų priminti grietinę.
Kepimo indą sutepkite sviestu. Formos apačioje paskleiskite nuplautas ir be kotelių braškes.
Ant braškių viršaus užpilkite tešlą, kad ji tolygiai padengtų uogas. Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 60 minučių. Patikrinkite torto iškepimą dantų krapštuku ar medine lazdele.
Pyragą visiškai atvėsinkite ir tik po to išimkite iš formos ir patiekite prie stalo. Štai viskas, pyragas su braškėmis yra paruoštas. Gero apetito!