Ieškote puikaus ir greito deserto recepto? Šis tiramisu stiliaus desertas bus kaip tik jums.
Ingredientai
- 300 ml užplikytos ir atvėsintos kavos
- 300 ml 35 proc. grietinėlės
- 85 g cukraus pudros
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 250 g maskarponės
- 200 g sausainių-pirštelių
- kakavos milteliai – pabarstymui
Gaminimo eiga
Plakamą grietinėlę išplakite, kol ši taps standi. Palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Įpilkite vanilės ir dar šiek tiek pamaišykite.
Sudėkite maskarponę ir išmaišykite iki vientisos masės. Pamerkite sausainius į kavą. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą (20 cm).
Pusę kremo ištepkite ant sausainių. Gražiai išlyginkite. Tada pakartokite sluoksnį sausainių ir kremo.
Tortą padėkite į šaldytuvą 3–4 valandoms. Tada nuimkite formos kraštus ir kepimo popierių.
Pabarstykite kakavos milteliais.
Galima patiekti! Skanaus!