Manote, kad per 10 minučių neįmanoma pagaminti skanaus ir elegantiško deserto? Pabandykite pasigaminti tiramisu. Šis receptas nepanašus į klasikinį, visų mėgstamo itališko skanėsto receptą. Tačiau skoniu jis beveik nesiskiria. Šis desertas kasdieniame gyvenime dar vadinamas „Vestuvių naktimi“. Apie tokio pavadinimo istoriją galima tik spėlioti.
Ko gero, visa esmė ta, kad jo ruošimui ir valgymui reikia skirti tikrai nedaug laiko. Kai kurie žmonės mano, kad viskas yra dėl deserto spalvos: šviesių ir tamsių sluoksnių. Kažkas nubrėžia paralelę tarp šių dviejų spalvų ir vyriškų bei moteriškų pradų.
Kad ir kas tai būtų, mes mėgstame šį tiramisu, pagamintą iš sausainių, dėl subtilaus skonio ir gražios išvaizdos. Beje, formuojant desertą, sausainius galite apšlakstyti mėgstamu kavos likeriu.
Jums reikės:
- Sausainių 300 g
- Graikinių riešutų 100 g
- Citrinos 1 vnt.
- Grietinėlės 200 ml
- Kondensuoto pieno 200 ml
Gaminimas:
Sudėkite sausainius į maišelį ir sutrinkite į smulkius trupinius. Tuo pačiu būdu susmulkinkite graikinius riešutus. Išspauskite citrinos sultis.
Norėdami paruošti kremą, atskirai išplakite šaltą grietinėlę. Supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakite apie 2 minutes. Supilkite citrinos sultis ir plakite, kol gausite tirštą, vienalytę masę.
Laikas pradėti sluoksniuoti. Pirmas ir antras skanėsto sluoksniai – sausainiai ir riešutai. Toliau kremo sluoksnis ir riešutai. Pakartokite sluoksnius dar kartą.