Ingredientai
- Biskvitiniai sausainiai ar tiramisu piršteliai – 1 pakelis
- Riebi grietinėlė arba maskarponės sūris – 1 stiklinė
- Kiaušiniai – 2–3 vnt.
- Cukrus – 2–3 valg. š.
- Cukrus (pagal skonį)
- Kava (pagal skonį)
Gaminimo eiga
Iš anksto užplikykite kavą ir atvėsinkite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus plakite mikseriu iki stabilių putų, įpildami 2–3 šaukštus cukraus. Turėtumėte gauti baltymų masę, tokią kaip ir orinukams.
Atskirai plakite trynius ir cukrų iki tankios ir šviesios masės apie 3–4 minutes. Išplakite maskarponę arba riebią grietinėlę. Švelniai maišydami mentele, sumaišykite baltymus, trynius ir grietinėlę. Desertą formuojame dubenėliuose.
Sausainius panardinkite į atvėsusią kavą, išklokite sluoksnį sausainių savo ledainėje, taurėje ar dubenėlyje, tada dėkite kremo, vėl mirkytų sausainių ir t. t., kol pripildysite visą dubenėlį. Galite vieną sausainių sluoksnį mirkyti rome.
Dubenėlius uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad sausainiai gerai sudrėktų. Patiekite apibarstę kakava.
Skanaus!