Puikus receptas!
Tešlai jums reikės:
- 200 ml pieno
- 18 g šviežių mielių (6 g sausų)
- 50 g cukraus
- 1 vidutinio kiaušinio
- 0,5 šaukštelio druskos
- vanilės
- 400 g miltų
- 50 g sviesto
Aguonų įdarui:
- 100 g aguonų + 100-150 ml pieno, kad visos aguonos būtų apsemtos ir dar būtų 1 cm virš jų
- 250 ml pieno
- 30 g krakmolo ar miltų (jei norite tirštesnio – 50 g)
- 1 vidutinio kiaušinio
- 150 g cukraus (pagal skonį)
- 30 g sviesto
- vanilės (arba citrinos žievelės)
Pasirinktinai:
200 g grietinės
20 g cukraus.
- Į šiltą pieną įberkite cukraus ir mielių. Taip pat druskos, vanilinio cukraus, kiaušinio ir gerai viską išmaišykite.
- Mažomis porcijomis suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Kai suformuotas tešlos kamuolys nustos plėstis į šonus ant stalo, miltų bus pakankamai.
- Minkant tešlą, į ją įpilkite minkšto sviesto. Tešla pasidarys labai elastinga ir minkšta, ji nelips prie rankų.
- Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į riebalais pateptą dubenį su augaliniu aliejumi.
- Uždenkite tešlą plastikine maistine plėvele ir palikite šiltai vienai valandai. Per šį laiką tešla turi padvigubėti.
- Norėdami paruošti įdarą, aguonas nuplaukite šaltu vandeniu, tada užpilkite karštu vandeniu ir uždenkite indą maistine plėvele. Leiskite aguonoms 30 minučių pabūti karštame vandenyje.
- Nupilkite vandenį ir užpilkite aguonas verdančiu pienu. Indą su aguonomis uždenkite plėvele ir palikite brinkti dar 20–30 minučių.
- Puode sumaišykite cukrų, krakmolą, kiaušinį ir šiek tiek pieno iš bendro, recepte nurodyto kiekio. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Įpilkite likusį pieną, aguonas ir gerai išmaišykite.
- Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite kremą, kol sutirštės.
- Užvirus, virkite kremą dar 1 minutę ir nukelkite puodą nuo ugnies.
- Iškočiojus tešlą plonu lakštu, pertepkite jį aguonomis, susukite į vyniotinį, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Tada ją įdėkite į 180 °C orkaitę ir kepkite 18-25 minutes.
- Iškeptas bandeles aptepkite prieš tai paruoštu kremu.
Skanaus!