Vasaros metu neretai ieškoma greitai paruošiamų desertų receptų, todėl šis mėlynių ir sūrio pyragas jums tikrai patiks. Nereikės jungti orkaitės: šį pyragą paruošite iš tiesų labai greitai.
Pagrindui reikės:
Sviestinių sausainių;
400 g varškės sūrio;
500 g maskarponės sūrio;
200 ml grietinėlės;
Cukraus (pagal skonį).
Glajui reikės:
200 g šviežių mėlynių;
150 g baltojo šokolado.
Kaip gaminti?
Išplaktą grietinėlę sumaišykite su varškės ir maskarponės sūriu, įdėkite cukraus, ir gerai išmaišykite. Į kepimo formą sudėkite sviestinius sausainius, supilkite gautą masę. Sutrinkite mėlynes, supilkite į tirpintą šokoladą, gerai išmaišykite. Glajų pilkite ant pyrago viršaus, palaukite, kol atvės. Kepimo formą įdėkite į šaldytuvą, ir palaikykite porą valandų. Pyragą supjaustykite gabaliukais, ir patiekite. Skanaus!
Dangiško skonio braškių putėsių receptas. Reikės tik 3 ingredientų
Braškių putėsių receptas yra labai lengvas, o deserto skonis tiesiog pasakiškas. Šviežios braškės šį skanumyną labai pagardina.
Reikės:
- 450 gramų šviežių braškių (avietės taip pat tinka);
- 300 ml saldžios grietinėlės;
- 2 šaukštai cukraus, medaus ar klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Gerai nuplaukite braškes ir pašalinkite stiebelius. Supjaustykite jas į mažesnius gabalėlius.
2. Sudėkite braškes į trintuvą, įdėkite cukraus. Trinkite tol, kol gausite vientisą masę. Užtruksite 2-3 minutes.
3. Išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į braškių tyrę.
4. Gautą mišinį sudėkite į mažesnius puodelius. Prieš valgant desertą, leiskite jam pastovėti bent pusvalandį.
5. Patiekite su šviežių braškių gabalėliais.
Skanaus!
Šis braškių putėsių receptas tikrai nesunkus, išbandykite!
Greitas pyragas su braškėmis. Dieviško skonio desertas…
Pyragai su uogomis visada būna labai sultingi ir skanūs. Galite naudoti vienos rūšies uogas arba derinti kelias. Tada net jūsų mėgstamiausias receptas kiekvieną kartą suspindės nauju būdu. Šiandien mes paruošime nuostabų ir neįtikėtinai uogų pyragą. Pyragas su braškėmis yra su nedaug tešlos ir maksimaliu įdaro kiekiu.
Pyragas skiriasi formavimo būdu. Mes nesistengiame suteikti jam tobulos formos. Mūsų užduotis yra paruošti sultingus pyragus be didelių pastangų, laiko ir pinigų. Šis pyragas su šviežiomis braškėmis patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Paprasta, skanu ir gražu!
Jums reikės:
- Kvietiniai miltai 180 g
- Sviestas 50 g
- Druska žiupsnelis
- Cukrus 80 g
- Vanilinis cukrus 15 g
- Kiaušinis 1 vnt
- Braškės 300 g
- Krakmolas 2 šaukštai
- Cukraus pudra apibarstyti
Gaminimas:
Sumaišykite miltus, druską, 50 g cukraus, vanilinį cukrų ir tirpintą sviestą. Mišinį rankomis suminkykite į trupinius. Įmuškite kiaušinį ir minkykite tešlą, 15 minučių palaikykite šaldytuve.
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius ir supjaustykite į ketvirčius. Ant uogų pabarstykite likusį cukrų ir krakmolą. Išmaišykite.
Ant stalo patieskite kepimo popierių. Tešlą iškočiokite į ploną sluoksnį. Įdėkite įdarą į tešlos centrą.
Sulenkite tešlos kraštus iki centro. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 35 minutes. Kai pyragas su braškėmis iškeps ir atvės, paviršių pabarstykite cukraus pudra.