Obuolių štrudelis yra nuostabus desertas, turintis pranašumą prieš kitus obuolių pyragus, nes, nors jis toks pat skanus, jis turi mažiau kalorijų.
Ingredientai:
- Miltai, 200 g
- Vanduo (šiltas), 50 ml
- Kiaušinis, 1 vnt.
- Augalinis aliejus, 2 šaukštai
- Actas, 1 šaukštelis
- Obuoliai, 6 vnt. (maži)
- Cukrus, 100 g
- Duonos trupiniai, 2 šaukštai
- Citrinų sultys, 1 šaukštas
- Maltas cinamonas, 1 šaukštelis
Gaminimo eiga:
- Į sijotus miltus supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, supilkite actą ir šaukštą augalinio aliejaus. Viską gerai išminkykite. Gauta tešla turi būti šiek tiek lipni ir minkšta.
- Iš tešlos kočiojamas plokščias paplotis, sutepamas augaliniu aliejumi.
- Iškočiotą lakštą uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.
- Obuoliai su išpjautomis šerdimis supjaustomi maždaug 1×1 cm dydžio kubeliais, apibarstomi citrinos sultimis, sumaišomi.
- Razinos plaunamos ir džiovinamos, o cukrus atskirai sumaišomas su cinamonu.
- Orkaitė įkaitinama iki 200⁰С.
- Patepę stalą augaliniu aliejumi, paimkite tešlą ir minkykite, ištempdami ją nuo vidurio iki kraštų.
- Ant tešlos suberkite džiūvėsėlius, obuolių gabalėlius, viską apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir suberkite razinas.
- Susukite vyniotinį, perkelkite į kepimo skardą ir kepkite, kol pyragas įgaus auksinę spalvą.
Gatavą desertą atvėsinkite, prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Skanaus!