Subtilūs krepšeliai su saldžia grietinėle ir vyšniomis yra nuostabus derinys, kuris patiks įvairių desertų mėgėjams. O dar, kaip gražiai jie atrodo…
Kreminiai krepšeliai
Produktų skaičius apskaičiuotas maždaug 12 krepšelių.
Tešlai reikės:
- 100 g sviesto
- 2 trynių
- 60 g cukraus pudros
- 160 g kvietinių miltų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Kremui reikės:
- 300 g grietinės
- 2 trynių
- 70 g cukraus
- 25 g krakmolo
- 30 g sviesto
- žiupsnelio vanilino
Gaminimas:
Sviestą ir kiaušinius reikia iš anksto išimti iš šaldytuvo, kad gaminimo metu jie būtų kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite sviestą ir cukraus pudrą. Toliau plakite juos plaktuvu apie 3 minutes, kad sviestas lengvai pašviesėtų.
Į sviestą įberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelių ir supilkite kiaušinių trynius. Masę išmaišykite.
Dabar dalimis į tešlą suberkite miltus. Iš pradžių maišykite plaktuvu, paskui – mentele. Tešla turi gerai išlaikyti formą, tačiau likti minkšta. Miltų nedėkite per daug.
Po to kelias minutes tešlą minkykite rankomis. Perkelkite tešlą į maišelį ir 15 minučių padėkite į šaldytuvą. Visą tai atlikus, tešlą bus lengviau iškočioti.
Puode su storu dugnu sumaišykite grietinę su cukrumi, krakmolu ir tryniais. Suplakite juos į vienalytę masę be gumuliukų.
Tada pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir kaitinkite nuolat maišydami. Kremas pirmiausia taps skystas, o tada sutirštės. Kai pasirodys pirmieji burbuliukai, virkite kremą dar 30 sekundžių ir tada nukelkite nuo ugnies.
Į karštą kremą sudėkite sviestą ir žiupsnelį vanilino. Maišykite viską iki vientisos masės.
Supilkite paruoštą kremą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestųsi prie kremo paviršiaus. Palaukite, kol kremas visiškai atvės.
Norėdami pagaminti krepšelius, tešlą iškočiokite iki 4 mm storio ir tada išpjaukite norimo skersmens apskritimus. Įdėkite kiekvieną apskritimą į formelę ir gerai prispauskite visą paviršių.
Dabar šakute subadykite dugną, kad kepant jis nepakiltų, ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių 220 laipsnių temperatūroje. Jei tešlos turite daugiau, nei formelių, galite kepti per kelis kartus.
Sudėkite kremą į atvėsusius krepšelius. Galite tiesiog naudoti šaukštą arba konditerinį maišelį su specialiu antgaliu.
Papuoškite kiekvieną krepšelį su vyšnia. Arba galite įdėti vyšnių ant krepšelio dugno ir padengti jas kremu. Krepšeliai paruošti, skanaus!
Šiame recepte mes naudojome tik trynius, todėl iš likusių baltymų galite išsikepti skanių morenginių pyragėlių.