Atėjo laikas gaminti aromatingus kepinius su obuolių įdaru. Deserto skonis priklausys nuo to, kokią obuolių rūšį pasirinksite.
Trapi tešla ir minkštas įdaras – puikus derinys. Šiandien papasakosime, kaip gaminamas klasikinis austriškas desertas – štrudelis.
ŠTRUDELIS SU OBUOLIAIS
Tešlai reikės:
- 350 g miltų
- 200 g grietinės
- 200 g sviesto
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
Įdarui reikės:
- 5 obuolių
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 150 g cukraus
- 1 valgomojo šaukšto citrinos žievelės
- 1 valgomojo šaukšto cinamono
Gaminimas:
Maišytuvu išplakite sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų.
Į kitą dubenį persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.
Suberkite abu mišinius į vieną gilų indą ir išminkykite tešlą. Tešlos konsistencija turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Apvyniokite ją maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
Obuolius nulupkite, pašalinkite šerdis ir sutarkuokite. Į juos įpilkite citrinos sulčių, suberkite citrinos žievelę, cukrų ir cinamoną. Viską sumaišykite.
Šaltą tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną pusę iškočiokite į maždaug 15 x 30 cm dydžio ir 6 mm storio stačiakampį.
Sudėkite dalį įdaro į stačiakampio vidurį. Užvyniokite tešlos kraštus pirmiausia iš vienos pusės, tada iš kitos pusės link centro, kad gautumėte ritinį.
Iš kitos tešlos pusės suformuokite kitą ritinį. Kiekvieną iš jų supjaustykite 5 cm pločio gabalėliais. Sudėkite juos ant riebalais išteptos skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Šį obuolių štrudelio receptą galima patobulinti į įdarą įdėjus riešutų, razinų, džiovintų abrikosų ir kitų džiovintų vaisių. O ant viršaus, prieš kepant, galima pabarstyti cukraus pudros arba patepti kiaušinių plakiniu.
Skanus obuolių štrudelis dažniausiai patiekiamas su plakta grietinėle ir arbata.
Skanaus!