Bandelės daugeliui primena vaikystę, kai gaudavome jų su saldžia arbata ar kakava. Laikas grįžti į tas nerūpestingas dienas ir išsikepti jų patiems.
Jums reikės:
Tešlai:
- miltų 300 g
- pieno 120 ml
- sausų mielių 7 g
- cukraus 90-100 g
- kiaušinio 1 vnt.
- sviesto 40-50 g
- vanilinio cukraus 4 g
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- braškių 200 g
- cukraus 1 valgomojo šaukšto
- kukurūzų krakmolo 2 šaukštų
- varškės 200 g
- cukraus 1 valgomojo šaukšto
- vanilinio cukraus 4 g
- kiaušinio 1 vnt.
- trynio 1 vnt., kepiniams sutepti
Gaminimas:
Į šiltą pieną įpilkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir mielių, sumaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti apie 30 minučių, kol susidarys putojantis paviršius.
Miltus persijokite, supilkite pieną su mielėmis, įmuškite kiaušinį, likusį cukrų, vanilinį cukrų, druską ir ištirpintą sviestą.
Tada šaukštu išmaišykite ir paskleiskite ant miltais pabarstyto stalo.
Užminkykite minkštą tešlą. Įdėkite tešlą į dubenį, suteptą augaliniu aliejumi, uždenkite plėvele arba rankšluosčiu, ir leiskite pakilti maždaug valandą.
Įdarui braškes supjaustykite nedideliais gabalėliais, įpilkite cukraus ir krakmolo. Sumaišykite varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Užminkykite tešlą, tada padalinkite į porcijas (10-12 vnt.), susukite į rutulius.
Rutulius iškočiokite į mažus plonus pyragėlius. Į vidurį įdėkite kelis šaukštelius varškės ir 4-5 gabaliukus braškių.
Tešlos šonuose padarykite mažus įpjovimus, vieną tešlos dalį perkelkite į priešingą pusę ir tą patį padarykite su kita.
Bandeles išdėliokite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, uždenkite folija ir leiskite pakilti 30 minučių.
Prieš kepant, bandelės turi būti suteptos tryniu. Kepkite 180 C temperatūroje 20 minučių.
Skanaus!