Šiandien mes jums pasakysime, kaip pasigaminti vieną skaniausių desertų – tortą „Spartakas“. Šis tortas toks skanus, kad neįmanoma neįsimylėti sodraus šokolado skonio su medaus užuomina! Tortas toks minkštas, kad jis tirpsta burnoje.
Tortas „Spartakas“
Biskvitui reikės:
- 350 g miltų
- 3 kiaušinių
- 1,5 šaukštelio sodos
- 0,5 šaukštelio druskos
- 3 šaukštų medaus
- 260 g cukraus
- 120 g sviesto
- 60 g kakavos
- kakavos apibarstymui
Kremui reikės:
- 250 g grietinėlės
- 300 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 100 g grietinės
- 40 g krakmolo
- 80 g sviesto
- 230 g cukraus
Gaminimas:
Paimkite dubenį storu dugnu ir į jį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir išmaišykite. Tada įpilkite kakavos ir medaus, ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Perkelkite indą ant viryklės ir įdėkite sviesto. Kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirkite. Nuolat maišykite. Kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai, išjunkite ugnį.
Į karštą masę supilkite sodą ir greitai išmaišykite. Po to atsargiai įmaišykite persijotus miltus. Ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta.
Tešlą iškočiokite į dešrą ir padalinkite į 6 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutuliuką, suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Dabar paruoškite kremą. Jums reikia sumaišyti kiaušinį, cukrų, druską ir krakmolą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Pastatykite indą su pienu ant viryklės ir kaitinkite, bet neužvirkite. Tada plona srovele supilkite į paruoštą mišinį nuolat maišydami.
Po to masę perpilkite į puodą, supilkite grietinę ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Nepamirškite nuolat maišyti. Turėtumėte gauti tirštą, vienalytį kremą. Į jį įdėkite sviesto ir sumaišykite.
Kai kremas atvės, išplakite šaltą grietinėlę iki standžių putų ir viską išmaišykite mikseriu.
Atvėsusią tešlą išimkite iš šaldytuvo. Iškočiokite kiekvieną rutuliuką, iš jo išpjaukite lygų apskritimą ir pašaukite į orkaitę. Tešlą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-8 minutes.
Kai biskvitai iškepa, surinkite tortą, viską sutepdami kremu, šiek tiek kremo palikite torto šonams. Biskvitus sudėkite vienas ant kito ir tortą visiškai padenkite kremu. Tada padėkite savo šedevrą į šaldytuvą kelioms valandoms. Prieš patiekdami, papuoškite kakava.
Esame tikri, kad šis tortas pavergs jūsų širdis. Jis sukelia priklausomybę nuo pirmo kąsnio. Jis nustebins visus svečius ir papuoš jūsų šventinį stalą. Skanaus!