Šiandien papasakosime, kaip gaminamas tortas „Juodasis princas“. Norint jį paruošti, nereikia sudėtingų veiksmų, todėl net vaikai gali tai padaryti. Reikia iškepti šokoladinius biskvitus ir paruošti kremą, o tada sutepti patį gardžiausią tortą.
Tortas „Juodasis princas“
Biskvitui reikės:
- 250 ml kefyro
- 250 g kvietinių miltų
- 50 g kakavos
- 200 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 1,5 šaukštelio sodos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
Kremui reikės:
- 600 g grietinės
- 100 g cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite skardą, nes paruoštą tešlą reikės kuo greičiau pašauti kepti.
Geriausia paimti 2 apvalias formas, kurių skersmuo yra 22 cm, ir vienu metu iškepti 2 biskvitus. Arba galite paimti didelę plokščią formą ir kepti vieną biskvitą, o tada supjaustyti į 4 dalis.
Pasiruošę skardas, galite pradėti plakti kiaušinius su puse viso reikalingos cukraus. Turėtumėte gauti baltą purią masę, kuri padidėjo 3 kartus.
Kefyras turi būti kambario temperatūros. Taigi, jei jis buvo šaldytuve, jį reikia šiek tiek pašildyti.
Po to į kefyrą reikia įpilti sodos ir maišyti apie minutę. Pamatysite, kaip kefyras pradeda putoti ir didėja jo tūris.
Dabar į kiaušinių masę supilkite kefyrą ir augalinį aliejų, tada sumaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: persijotus miltus, kepimo miltelius, kitą pusę cukraus ir persijotą kakavą.
Dabar į skystą masę reikia po truputį supilti sausą masę ir švelniai išmaišyti mentele. Čia reikia išlaikyti pusiausvyrą, nes tešlos negalima maišyti per ilgai, tačiau nereikia iš karto suberti ir visos sausos dalies.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Tuo tarpu tešlą padalinkite į 2 lygias dalis ir supilkite į paruoštas kepimo formas. Biskvitus reikia kepti 30–35 minutes.
Paruoškite kremą ir sutepkite tortą
Kai biskvitai iškepa, atidėkite juos, kol visiškai atvės. Taip pat turite nupjauti visas išsikišusias dalis. Vėliau juos panaudosite dekoravimui.
Kol biskvitai vėsta, pereikime prie kremo. Perpilkite grietinę per sietelį, kad atsikratytume drėgmės pertekliaus. Norėdami tai padaryti, į sietelį įtieskite storą marlę, ant kurios supilsite grietinę.
Po to grietinę įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Praėjus šiam laikui, grietinę išplakite su cukrumi, kol jis visiškai ištirps. Biskvitus aptepkite paruoštu kremu ir surinkite tortą. Taip pat nepamirškite torto šonų aptepti kremu.
Likusias biskvito dalis, kurias anksčiau nupjaustėte, susmulkinkite ir trupiniais papuoškite torto šonus. Ant viršaus galite sutarkuoti šokoladą. Šiame vaizdo įraše galite išsamiau susipažinti su receptu.
Šis tortas tikrai papuoš jūsų šventinį stalą ir patiks visiems svečiams.
Skanaus!