Iškepti kelis biskvitus naminiam tortui yra šiek tiek nuobodu. Daug lengviau padaryti vieną purų biskvitą ir tada jį supjaustyti į tiek sluoksnių, kiek norite. Siūlome susipažinti su šokoladinio biskvito receptu, su kuriuo susidoros net pradedantysis kepėjas. Nuo šiol tortus gaminti bus daug paprasčiau!
Šis desertas puikiai derina sodrų šokolado skonį ir spalvą bei subtilią porėtą struktūrą. Biskvitas bus lengvai pjaustomas. Galėsite jį padalyti į 2, 3 ar 4 dalis. Tiks bet koks mėgstamas kremas – kaskart galėsite sukurti naują skonį. Mūsų patarimas – naudokite ne tik pertepimą, bet ir įdėkite šviežių uogų, kurios atsvers kremo saldumą. Be to, tai galima patiekti ir kaip atskirą skanėstą prie arbatos.
Ingredientai
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Kakavos milteliai – 50 g
- Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio
- Kvietiniai miltai – 100 g
- Cukrus – 200 g
- Sviestas – skardai patepti
Gaminimo eiga
-
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus atšaldykite šaldytuve, kad geriau išsiplaktų. Trynius išplakite mikseriu su 100 g cukraus.
- Pradėkite plakti baltymus mikseriu mažu greičiu, tada palaipsniui didinkite greitį iki maksimumo. Į iki maksimumo išplaktus baltymus pamažu suberkite likusį cukrų, vėl plakite mikseriu. Plakite, kol gausite tvirtą masę, kuri neiškris, jei dubenį apverstumėte.
- Į baltymus supilkite išplaktus trynius, švelniai maišykite su mentele iš apačios į viršų, kad masė nenusėstų. Mažomis dalimis suberkite persijotus kakavos miltelius, kvietinius miltus ir kepimo miltelius.
- Tešlą dėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Pašaukite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30–40 minučių. Kepimo metu neatidarinėkite orkaitės durelių, kitaip tešla gali nusėsti.
- Patikrinkite, ar iškepė, dantų krapštuku. Karštą biskvitą palikite atvėsti formoje, tada perkelkite ant grotelių. Tada atvėsusį pyragą galima perpjauti skersai į kelias dalis.