Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Šokoladiniai pyragėliai su bananais

Jei mėgstate konditerinius gaminius, tuomet šokoladiniai pyragaičiai su bananais ir sviestiniu kremu yra būtini jūsų kulinarinių idėjų sąsiuvinyje. Tai pasakiškai skanus desertas, su kurio paruošimu neabejotinai susitvarkysite.

Iškepti šokoladinį biskvitą ir pagaminti sviestinį kremą užtrunka tikrai nedaug. Vienintelis dalykas yra tai, kad į pyragėlių formavimą reikia žiūrėti labai atsakingai. Būtent nuo šio proceso priklauso, kokį rezultatą gausite.

Kaip pasigaminti šokoladinius bananų pyragėlius

Kad šis skanėstas atrodytų gražiai, taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į biskvito kepimo indą. Jei biskvitas bus per žemas arba per aukštas, pyragėliai nebus tokie patrauklūs. Norint sėkmingai paruošti šokoladinį biskvitą, rekomenduojame naudoti 42 x 32 cm dydžio kepimo skardą nurodytam ingredientų kiekiui. Jame deserto pagrindas gausis nuostabus.

Ingredientai

  • 6 kiaušiniai
  • 2 bananai
  • 250 g cukraus
  • 80 g cukraus pudros
  • 1 žiupsnis druskos
  • 400 ml grietinėlės
  • 180 ml aliejaus
  • 180 ml pieno
  • 220 g kvietinių miltų
  • 5 g kakavos miltelių
Gaminimo eiga

1. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir pieną. Gerai išmaišykite.

2. Kvietinius miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Išsijokite sausus ingredientus į kiaušinių mišinį. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite šokoladinę tešlą, tolygiai paskirstykite. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

4. Nulupkite bananus. Supjaustykite juos apskritimais.

5. Naudodami įprastą stiklinę ar specialią formą, iš atvėsusio biskvito padarykite apvalius ruošinius. Likusį biskvitą sutrinkite į trupinius.

6. Giliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų.

7. Ant apvalaus biskvitinio pyragėlio uždėkite šiek tiek kremo. Ant viršaus uždėkite bananą. Tada uždėkite dar 1 valg. š. grietinėlės panaudodami konditerinį maišelį.

8. Pyragėlio šonus patepkite kremu. Pabarstykite trupiniais, kuruos pasigaminote iš biskvito likučio. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad kremas susitingtų.

Paruoštą desertą rekomenduojame papuošti šokoladiniu ganašu ir kapotomis pistacijomis. Tokie elegantiški pyragaičiai papuoš jūsų stalą. Ir svečiai bus jums dėkingi už tokį gardų skanėstą, kurį jiems padovanosite. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---