Saldus desertas yra daugelio silpnybė. Saldainiai, pyragai, bandelės, šokoladai – visi šie saldumynai dažnai namuose neužsibūna. Bet kiekvienais metais, prieš atostogas prie jūros, laikas pradėti stebėti figūrą. Deja, dažnai atsisakyti saldumynų sunku, todėl desertas be cukraus ir sviesto yra idealus variantas.
Jums atrodys, kad jis yra visiškai beskonis ar vandeningas, bet taip nėra. Desertas yra švelnus ir sodrus, tekstūra labai primena mėgstamą „ Paukščių pieną “. Mažai kalorijų turintis varškės desertas turės vos 100 kalorijų.
Jums reikės:
- Varškės 600 g
- Medaus 100 g
- Kiaušinių 2 vnt
- Krakmolo 40 g
- Vanilino pagal skonį
- Pieno 500 ml
- Želatinos 20 g
Gaminimas:
Į želatiną supilkite 100 ml pieno ir palikite 10 minučių išbrinkti.
Maišykite kiaušinius, krakmolą ir dalį pieno iki vientisos masės. Dabar supilkite likusį pieną ir išmaišykite.
Pastatykite mišinį ant vidutinės ugnies ir virkite, nuolat maišydami. Kai masė užvirs, virkite dar minutę. Kai masė atvės, įpilkite medaus ir vanilės.
Varškę išplakite su trintuvu ir įpilkite paruoštos masės bei želatinos, įkaitintos iki 60 ° C. Plakite iki vientisos masės.
Masę perpilkite į formą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve mažiausiai 6 valandas.