Šių metų derlius toks dosnus, kad pyragėliai su obuoliais ant mūsų stalo puikuojasi kone kasdien! Šeimos nariai kategoriškai atsisako kitų desertų su obuoliais. Aš dėl to džiaugiuosi, nes paruošti šiuos pyragėlius yra nepaprastai lengva!
Puiki proga norintiems išbandyti kažką naujo ir maloniai nustebinti savo artimuosius. Užsirašykite receptą ir pradėkite gaminti. Esu tikra, kad visi reikalingi ingredientai jau yra jūsų virtuvėje. Be to, norint iškepti šiuos pyragėlius, net nereikia orkaitės!
Jums reikės:
- Obuolių 450 g
- Sviesto 1 valgomojo šaukšto
- Cukraus 5 šaukštų
- Druskos 1.25 arbatinio šaukštelio
- Cinamono 0,25 arbatinio šaukštelio
- Kukurūzų krakmolo 1 valgomojo šaukšto
- Vandens 140 ml
- Kvietinių miltų 430 g
- Saulėgrąžų aliejaus 75 ml
- Margarino 80 g
Gaminimas:
Nulupkite obuolius, supjaustykite juos mažais kubeliais ir sudėkite į puodą.
Į obuolius įdėkite sviesto ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, ant vidutinės ugnies.
Įberkite 4 šaukštus cukraus, 0,25 šaukštelio druskos ir cinamono. Išmaišykite, uždenkite puodą ir troškinkite 1 minutę.
Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 30 ml vandens ir užpilkite ant obuolių. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite.
300 g miltų sumaišykite su likusiu cukrumi ir druska. Supilkite 110 ml vandens ir augalinį aliejų. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui.
Norėdami pagaminti antrą tešlą, sumaišykite likusius miltus su margarinu, suvyniokite tešlą į plėvelę ir palikite 30 minučių.
Kiekvieną tešlą padalinkite į 10 rutuliukų. Pirmosios tešlos rutulį šiek tiek iškočiokite, į jį įdėkite antrojo tešlos rutulį, suvyniokite. Tada susukite ritinį, iškočiokite ir vėl susukite.
Kiekvieną ritinį perpjaukite per pusę ir lengvai iškočiokite. Užpildykite įdaru ir užspauskite kraštus kaip koldūnams.
Puode įkaitinkite aliejų ir kepkite jame pyragėlius, kol gražiai apkeps.