Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Keptuvėje kepti pyragėliai su obuoliais. Patiks visiems

Šių metų derlius toks dosnus, kad pyragėliai su obuoliais ant mūsų stalo puikuojasi kone kasdien! Šeimos nariai kategoriškai atsisako kitų desertų su obuoliais. Aš dėl to džiaugiuosi, nes paruošti šiuos pyragėlius yra nepaprastai lengva!

Puiki proga norintiems išbandyti kažką naujo ir maloniai nustebinti savo artimuosius. Užsirašykite receptą ir pradėkite gaminti. Esu tikra, kad visi reikalingi ingredientai jau yra jūsų virtuvėje. Be to, norint iškepti šiuos pyragėlius, net nereikia orkaitės!

Pyragėliai

Jums reikės:

  • Obuolių 450 g
  • Sviesto 1 valgomojo šaukšto
  • Cukraus 5 šaukštų
  • Druskos 1.25 arbatinio šaukštelio
  • Cinamono 0,25 arbatinio šaukštelio
  • Kukurūzų krakmolo 1 valgomojo šaukšto
  • Vandens 140 ml
  • Kvietinių miltų 430 g
  • Saulėgrąžų aliejaus 75 ml
  • Margarino 80 g

Gaminimas:

Nulupkite obuolius, supjaustykite juos mažais kubeliais ir sudėkite į puodą.

Į obuolius įdėkite sviesto ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, ant vidutinės ugnies.

Pyragėliai

Įberkite 4 šaukštus cukraus, 0,25 šaukštelio druskos ir cinamono. Išmaišykite, uždenkite puodą ir troškinkite 1 minutę.

Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 30 ml vandens ir užpilkite ant obuolių. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite.

Pyragėliai

300 g miltų sumaišykite su likusiu cukrumi ir druska. Supilkite 110 ml vandens ir augalinį aliejų. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui.

Norėdami pagaminti antrą tešlą, sumaišykite likusius miltus su margarinu, suvyniokite tešlą į plėvelę ir palikite 30 minučių.

Pyragėliai

Kiekvieną tešlą padalinkite į 10 rutuliukų. Pirmosios tešlos rutulį šiek tiek iškočiokite, į jį įdėkite antrojo tešlos rutulį, suvyniokite. Tada susukite ritinį, iškočiokite ir vėl susukite.

Kiekvieną ritinį perpjaukite per pusę ir lengvai iškočiokite. Užpildykite įdaru ir užspauskite kraštus kaip koldūnams.

Pyragėliai

Puode įkaitinkite aliejų ir kepkite jame pyragėlius, kol gražiai apkeps.

Naminiai pyragėliai su obuoliais yra puikus skanėstas. Man juos teko ne kartą patiekti net ant šventinio stalo! Patikėkite, jie būna suvalgyti daug greičiau nei įprastas pyragas.
Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---