Neįtikėtinai paprastas pyragas, kuris nustebins savo skoniu. Jei jums svarbu deserto kalorijos – riebią varške recepte galite pakeisti liesesne. Taip pat galite rinktis ir džiovintus vaisius pagal savo skonį, šis pyragas bus gardus ne tik su slyvomis, bet ir su abrikosais, datulėmis, razinomis, vyšniomis.
Ingredientai
Trapiai tešlai reikės:
- 200 g minkšto sviesto
- 1 arb. š. kakavos miltelių
- 300 g miltų
- 150 g cukraus
Įdarui reikės:
- 300 g varškės
- 2 kiaušinių
- 0,5 arb. š. nugesintos sodos
- 2 š. grietinės
- 3–4 š. cukraus
- 1 š. manų kruopų
- saujos slyvų ar kitų džiovintų vaisių
- lydyto šokolado
Gaminimas
- Sviestą sumaišykite su miltais ir cukrumi, viską suminkykite iki trupančios masės. Įmaišykite kakavos miltelius.
- Varškę sumaišykite su cukrumi, soda ir manų kruopomis. Įpilkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir suberkite smulkintus džiovintus vaisius. Viską gerai sumaišykite.
- Į paruoštą kepimo skardą suberkite maždaug trečdalį trupininės tešlos, tada sudėkite pusę įdaro, dėkite dar trečdalį tešlos ir uždenkite likusiu įdaro sluoksniu. Viršuje tolygiai išbarstykite likusius tešlos trupinius.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40–50 minučių.
- Prieš nešdami ant stalo, pyragą atvėsinkite ir apliekite lydytu šokoladu.
Skanaus!