Ketvirtadienis, 28 lapkričio, 2024

Naujausi

Kodėl kreminis pyragas „Avietinė gaiva“ toks populiarus?

Žiema jau seniai baigėsi, o aviečių sezonas jau visai greitai! Jo garbei siūlome jums subtilaus „Avietinės gaivos“ torto-pyrago receptą. Jame dera kvapnus pyragas, nuostabus kreminis suflė ir burnoje tirpstanti saldi aviečių želė. Jūs tikrai tai pamėgsite.

Aviečių desertas

Ingredientai

  • 3 kiaušiniai
  • 250 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. sviesto
  • 3 valg. š. kakavos
  • 500 ml grietinėlės
  • 200 g cukraus pudros
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 5 arb. š. želatinos (arba agaro, jei norite vegetarinės versijos)
  • 700 ml vandens
  • 500 g aviečių
  • uogų užpilas
  • 3 valg. š. konjako

Gaminimo eiga

1. Želė yra pagrindinis šio aviečių pyrago skiriamasis bruožas. Taigi, pirmiausia ištirpdykime ją. Norėdami pagaminti želė, ištirpinkite 20 g želatinos 500 ml vandens (jei ruošiate vegetarinį variantą, vadovaukitės instrukcijomis ant agaro pakuotės, kad gautumėte 500 ml skysčio). Avietes sutrinkite trintuvu ir pertrinkite per sietelį. Aviečių sultis nukoškite ir sumaišykite su pašildyta želatina. Supilkite tirpalą į formą ir palikite sustingti.

2. Kitas žingsnis – paruošti tešlą pyragui. Norėdami tai padaryti, išplakite kiaušinius su cukrumi, tada suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelių mišinį. Tada atsargiai supilkite ištirpintą sviestą. Pyragą kepkite 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

3. Norėdami paruošti pyragui putėsius, pirmiausia turite ištirpinti 3 šaukštelius želatinos 100 ml vandens. Dabar išplakite maskarponės sūrį su grietinėle ir cukraus pudra. Dalį šio kremo sumaišykite su želatina. Šiais putėsiais aptepsite tortą.

4. Belieka paprasčiausias dalykas – tai sutepti tortą. Norėdami tai padaryti, pyragą pamirkykite konjake, ant viršaus uždėkite tą putėsių dalį, kurioje yra želatina. Kai sustings, ant viršaus uždėkite želės sluoksnį, ant jo uždėkite likusius putėsius. Tortą papuoškite avietėmis, mėtų lapeliais ir uogų užpilu.

Minkštas pyragas su avietėmis yra paruoštas. Skanaus!

Šį pyragą galite gaminti su šaldytomis avietėmis, o ne šviežiomis, tai visai nesvarbu. Vis tiek bus labai skanu!

Visada trūksta laiko gaminti, bet norisi kažko saldaus ir neįprasto? Tuomet paieškokite lengvų receptų mūsų skiltyje „Receptai“ – ten rasite gerų idėjų ir įkvėpimo gaminti!

Pasinaudokite šiais paprastais aviečių auginimo patarimais, kuriuos rasite skiltyse „Kiemas ir sodas“ bei „Gėlės ir augalai” , jei norite naudoti savo, o ne parduotuvėje pirktas avietes. Derlius bus dvigubai didesnis nei įprastai! Ten rasite ir daugiau naudingų sodininkavimo patarimų!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pakanka vos vieno žvilgsnio į žmogaus rankas, kad perskaitytumėte jo charakterį tarsi atverstą knygą

Ar žinojote, kad žmogaus rankos gali daugiau pasakyti apie jo asmenybę, nei iš pirmo žvilgsnio atrodo? Vienu žvilgsniu į rankas galima atrasti subtilių užuominų...

Retrogradinis Merkurijus 2024 m. lapkričio 26 – gruodžio 15 d.: kaip išnaudoti šį laikotarpį savo naudai?

Retrogradinis Merkurijus: mitai ir realybė Retrogradinis Merkurijus – tai reiškinys, kuris pasitaiko maždaug tris kartus per metus ir sulaukia daug dėmesio, ypač internete. Nors visos...
---