„Bulvytė” yra vienintelis desertas, kurį tikrai galiu pasigaminti pats! – tarė mano vyras ir nuėjo į virtuvę. Norint pagaminti tai, jums reikia tik šiek tiek laiko, o reikalingi produktai visada yra po ranka! Be to, skonis visada sugrąžina į vaikystę!
Šiandien pasidalinsime paprastu ir greitu būdu, kaip galite pasigaminti desertą „Bulvytė”.
NAMINIS DESERTAS „BULVYTĖ“
Jums reikės:
- 150 g sausainių (krekerių ar bet kokių kitų)
- 30 g cukraus pudros
- 1–3 šaukštų kakavos
- 70 g pieno
- 50 g sviesto
- 30 g riešutų
- 2 g vanilės
Gaminimas:
Maišytuvu susmulkinkite sausainius į mažus trupinius. Sausainius galima pakeisti net džiūvėsėliais. Jei imsite krekerius, turite naudoti ne 30, o 70 gramų cukraus pudros. Riešutus taip pat susmulkinkite maišytuvu arba smulkiai supjaustykite. Galite rinktis bet kokius riešutus, mėgstamiausius arba tokius, kokių yra namuose.
Patogiame inde sumaišykite sausainių trupinius su kakava ir cukraus pudra, ištirpintu sviestu ir riešutais. Gerai išmaišykite, kad masė taptų vienalytė.
Į tešlą supilkite kambario temperatūros pieną ir šiek tiek vanilės. išmaišykite tešlą, ji turėtų būti lygi ir gerai išlaikyti savo formą.
Iš gautos masės suformuokite rutuliukus. Rutuliukų dydis priklauso tik nuo jūsų noro.
Gautus rutuliukus padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai. Desertas „Bulvytė” gali būti laikomos šaldytuve keletą dienų, tačiau greičiausiai jos taip ilgai neišsilaikys!
Prieš patiekdami apvoliokite rutuliukus cukraus pudroje. Skanaus!
Redakcijos žodis
Sovietmečiu buvo neįmanoma įsivaizduoti mokyklos šventės ar apsilankymo kavinėje be šio deserto! Žinodami šį receptą, jūs galite lengvai paruošti šį skanėstą namuose be jokių rūpesčių ir su minimaliu produktų kiekiu!