Viskas prasidėjo, kai kavinėje paragavau keksiukų su varškės įdaru. Jie buvo tokie purūs ir minkšti, kad man būtinai reikėjo pagaminti ką nors panašaus. Visi keksiukai gaudavosi nepavykę, kol radau šį receptą. Varškės keksiukai yra purūs ir tirpstantys burnoje, pamilsite juos nuo pat pirmojo kąsnio.
Purūs varškės keksiukai
Tešlai reikės:
- 200 g miltų
- 150 g cukraus
- 150 g sviesto
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 150 ml pieno
- žiupsnelio druskos
- 1 kiaušinio
Varškės kremui:
- 500 g varškės
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 valgomojo šaukšto krakmolo
- vanilino
Gaminimas:
Į didelį dubenį įpilkite pieno, cukraus, įmuškite kiaušinį, įpilkite kepimo miltelių, miltų, sudėkite minkštą sviestą ir įberkite druskos.
Viską sumaišykite su maišytuvu, kad gautumėte vientisą tešlą.
Norėdami pagaminti varškės kremą, sumaišykite varškę, cukrų, kiaušinį, vaniliną ir šaukštą krakmolo.
Maišykite mišinį maišytuvu iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į konditerinį maišelį. Jei konditerinio maišelio neturite, tiks paprastas maišelis su nupjautu kampu.
Popierines formeles sudėkite į metalinę formą.
Į formeles įdėkite tešlos tiek, kad jos būtų užpildytos ne daugiau kaip trečdaliu.
Dabar paimkite konditerinį maišelį ir ant tešlos paskirstykite varškės kremą.
Norėjau paeksperimentuoti, todėl į kai kuriuos keksiukus pirmiausia įdėjau tarkuotų bananų, o tik tada užpurškiau kremą. Mano sūnui, beje, šie keksiukai patiko labiau.
Keksiukus pašaukite į orkaitę. Juos reikia kepti dešimt minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tada temperatūrą reikia sumažinti iki 110 laipsnių ir kepti dar 25–30 minučių.
Man viso tešlos ir kremo kiekio pakako 24 keksiukams.
Purūs varškės keksiukai paruošti. Skanaus!
Dar šilti keksiukai yra tokie minkšti, kaip zefyrai. Vienintelis minusas, kad keksiukų negalima padalyti į kelias dalis, todėl jų užtenka tik labai trumpai.