Aš, kaip pripažinta karamelės gerbėja šeimoje, tiesiog mėgstu lydyto cukraus desertus. Ir mes kalbame ne tik apie irisus, bet ir apie sudėtingesnius skanėstus. Pavyzdžiui, naminį karamelinį pudingą stengiuosi pasigaminti bent kartą per savaitę. Jis taip primena legendinę katalonų kreminę karamelę, kad nepastebėsite skonio skirtumo.
Tačiau karamelinį pudingą paruošti nesunku. Tai želinis desertas, pagamintas iš kondensuoto pieno ir švelnaus vanilės skonio pieno. Iš karto ruošiu keliolika porcijų, kad visiems užtektų ir net liktų pakartoti. Patikėkite, jo greitai neliks!
Ingredientai
- 300 ml kondensuoto pieno
- 6 kiaušinių tryniai
- 9 g želatinos
- 1 stiklinė kukurūzų krakmolo
- 350 ml pieno
- 100 ml vandens
- 2 a. š. vanilės ekstrakto
- 0,5 stiklinės cukraus
Gaminimo eiga
1. Visų pirma paruoškite pudingo pagrindą. 9 g želatinos užpilkite 100 g šalto vandens. Leiskite želatinai išbrinkti. Tuo tarpu trynius supilkite į storadugnį puodą.
2. Į trynius supilkite kondensuotą pieną, pieną ir vanilės ekstraktą. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Į puodą supilkite želatiną, vėl išmaišykite masę.
3. Puodą su mišiniu padėkite ant ugnies. Maišydami šildykite masę, bet neužvirinkite. Skystis turėtų šiek tiek sutirštėti. Masę perkoškite per sietelį.
4. Supilkite pudingą į stiklines, palikdami pora centimetrų iki viršaus karamelei. Kol ruošite karamelę, dėkite stiklines ruošiniais į šaldytuvą.
5. Dabar paruoškite karamelę. Sumaišykite krakmolą puodelyje su 100 g vandens. Nelipnioje keptuvėje ištirpinkite cukrų. Į jį įpilkite 2 valg. š. verdančio vandens. Išmaišykite.
6. Tada į keptuvę įpilkite krakmolo. Virkite masę maišydami iki 2 minučių. Ji turėtų įgauti tamsesnę spalvą, sutirštėti ir tapti klampesne.
7. Jau šiek tiek atvėsusią karamelę paskleiskite ant pudingo paviršiaus. Leiskite desertui visiškai atvėsti. Norėdami tai padaryti, galite kuriam laikui sudėti porcijas į šaldytuvą.
Štai naminis karamelės pudingas ir paruoštas. Paties subtiliausio delikateso skonis net negali būti lyginamas su desertu iš parduotuvės. Šį receptą gaminu ne pirmą kartą, patikrinkite patys. Gaminkite su malonumu ir pasidalykite rezultatais komentaruose!
Skanaus!