Apetitą keliančios mielinės tešlos bandelės, įdarytos kremu. Šio orinio kepinio receptą išrado prancūzų konditerijos šefai, kurie jau seniai žinomi kaip tokių skanėstų meistrai.
Nebūsime gudrūs, teigdami, kad toks šedevras yra paruošiamas greitai ir be vargo. Ruošdami šį skanėstą pasisemkite įkvėpimo iš mėgstamos prancūziškos dainos, filmo, prisiminimų apie kelionę į Prancūziją… Sakoma, kad bandelės nuo to ne tik tampa skanesnės, bet ir mažiau veikia dailias mūsų liemens apimtis. Žinoma, galite bandyti prieštarauti, tačiau tešla, sumaišyta su meile, visada pasirodo esanti geresnė!
Ingredientai:
- 600 g kvietinių miltų
- 7 g sausų mielių
- 100 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 1 vanilės ankštis (ar vanilinis cukrus)
- 30 g krakmolo
- cukraus pudra (pagal skonį)
- 550 ml pieno
- 220 g cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 3 vnt. kaušinių tryniai
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 1 arb. š. citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
1.Ištirpinkite mieles 250 ml pieno, pašildyto iki kambario temperatūros. Įpilkite miltų, 100 g cukraus, 50 g minkšto sviesto, druskos ir kiaušinio. Tešlą išmaišykite ir palikite 1,5 valandos pakilti.
2.Sumaišykite 300 ml pieno, 120 g cukraus, krakmolą, citrinos žievelę ir 2 trynius. Viską gerai išmaišykite, uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite, tada supilkite likusį minkštą sviestą, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Suplakite kartu.
3.Padalinkite tešlą į 15–20 dalių, iškočiokite, 3 cm atstumu nuo krašto įdėkite šaukštą pagaminto įdaro. Uždenkite įdarą likusiu kraštu, prispauskite rankomis. Laisvą kraštą supjaustykite juostelėmis (kaip nuotraukoje žemiau).
4. Apvyniokite įdarą dar kartą tešlos juostelėmis.
5.Dėkite ant silikoniniu kilimėliu (ar kepimo popieriumi) išklotos skardos ir palikite 30 minučių pakilti. Tada sutepkite tryniu ir 15 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
6.Gatavas bandeles uždenkite plonu virtuviniu rankšluosčiu, atvėsinkite, tada pabarstykite cukraus pudra.
Jei norite įvairovės, pridėkite kakavos į vieną kremo dalį, bandelės su šokoladu puikiai tinka pusryčiams ir vakarinei arbatai. Puikus receptas, ar ne? Tad nepamirškite persiųsti jo savo draugams!