Šis varškės pyragas sužavės kiekvieną! Būtinai jį išsikepkite, jei laukiate svečių arba, jei norisi ko nors labai skanaus prie arbatos.
Ingredientai:
Tešlai:
- kambario temperatūros sviestas – 80 g
- cukrus – 80 g
- kiaušinis – 1 vnt.
- soda – 1/4 arbatinio šaukštelio
- kakava – 1 valgomasis šaukštas
- miltai – 170 g.
Įdarui:
- varškė – 250 g
- cukrus – 70 g
- grietinė – 100 g
- krakmolas – 1 arbatinis šaukštelis
- vanilinas – 1/3 arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
Sviestą išplakite su cukrumi, įdėkite sodos ir įmuškite kiaušinį.
Sumaišykite miltus su kakava ir sudėkite į tešlą. Minkykite tol, kol gausite tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Atskirkite 1/4 tešlos, likusią dalį sudėkite į formą, suformuokite maždaug 3-3,5 cm aukščio šonus ir padėkite 20 minučių į šaldytuvą.
Maišytuvu sumaišykite visus įdaro ingredientus ir sudėkite ant tešlos. Iš likusios tešlos padarykite mažus rutuliukus ir lengvai įspauskite į varškės įdarą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Skanaus!