Ingredientai
- Miltai – 240 g
- Cukrus – 180 g
- Grietinė – 130 g
- Sviestas – 110 g
- Kiaušinis – 2 vnt.
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis su kaupu
- Vanilės esencija – pagal skonį
- Druska – 2 žiupsneliai
- Kreminio sūrio – 200 g
- Kondensuoto pieno – 170 g virtas
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kvietinius miltus, cukrų ir druską, persijotus su kepimo milteliais.
- Tada sudėkite minkštą sviestą, vanilės esenciją, grietinę ir kiaušinius.
- Viską sumaišykite mikseriu. Tešlą paskirstykite į formeles.
- Kepkite apie 20–25 minutes. Leiskite keksiukams 10 minučių pastovėti formoje ir atsargiai išimkite. Kremas: sumaišykite kreminį sūrį ir virtą kondensuotą pieną.
- Kremą sudėkite į maišelį su antgaliu ir ant kiekvieno keksiuko formuokite po kepurėlę.
Skanaus!