Ruduo – slyvų metas. Dabar jų tiek daug, kad kartais galima pritrūkti idėjų, ką iš jų gaminti. Kad taip nenutiktų, dalijamės gardžiu slyvų štrudelio receptu.
Ingredientai
Traškiai plutelei
- 50 g cukraus pudros
- 50 g sviesto
Tešlai
- 250 g kvietinių miltų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 kiaušinio trynys
- 125 ml vandens
Įdarui
- 1 kg slyvų
- 100 g cukraus
- 50 g džiūvėsėlių
- 30 g sviesto
- 1 žiupsnelis cinamono
Gaminimo eiga
- Įdėkite kiaušinio trynį į dubenį ir sumaišykite su vandeniu.
- Į šį mišinį įpilkite miltų, druskos ir aliejaus ir suminkykite tešlą.
- Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir atidėkite maždaug 30 minučių.
- Per tą laiką puode ištirpinkite sviestą.
- Suberkite miltus ir lengvai viską apkepkite.
- Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus, supjaustykite slyvas gabaliukais.
- Ant stalviršio patieskite virtuvinį rankšluostį ir pabarstykite jį miltais.
- Tešlą kočėlu iškočiokite į stačiakampį.
- Rankomis atsargiai ištempkite tešlą į ploną it popierius lapą.
- Užtepkite slyvų masę ant tešlos, palikite apie ketvirtadalį tešlos palie vieną kraštą tuščią.
- Pabarstykite slyvas cukrumi, cinamonu ir džiūvėsėliais.
- Susukite štrudelį naudodami rankšluostį (lyg vuniotumėte sušius).
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ar silikoniniu kepimo kilimėliu.
- Įdėkite štrudelį į kepimo skardą.
- Vandens vonelėje ištirpinkite 30 g sviesto ir juo patepkite štrudelį.
- Kepkite štrudelį 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
- Skanaus!